تصویربرداری با وضوح بالا در ناحیه مادون قرمز با فناوری نانو

به گزارش پرسینا بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه لرستان به رهبری محسن عادلی، به همراه پژوهشگرانی از کشورهای کانادا، آلمان و فرانسه پیروز شدند تا نانولوله های تک دیواره ای را توسعه دهند که قابلیت سوئیچ شدن با نور را دارد و از آن می توان در تصویربرداری با قدرت تفکیک بسیار بالا در ناحیه مادون قرمز استفاده کرد.

تصویربرداری با وضوح بالا در ناحیه مادون قرمز با فناوری نانو

در دهه اخیر میکروسکوپیِ فلورسنت با استفاده از روش های جدید متحول شده و توانایی ثبت تصاویری با قدرت تفکیک کمتر از محدوده پراش را امکان پذیر کرده است. بسیاری از این روش های جدید در تصویربرداری بر اساس کنترل خواص مولکول های فلورسنت ساطع شده است.

برای دستیابی به پنجره اپتیکیِ بافت های زیستی، استفاده از طول موج هایی بزرگتر از 1 میکرومتر لازم است. نانولوله های تک دیواره از خود رزونانس اپتیکی قوی ای در ناحیه مادون قرمز نزدیک نشان داده اند و کشف قابلیت لومینسانس آنها در این ناحیه راه را برای استفاده از این نانولوله ها در تصویربرداری از سلول های زنده باز کرده است.

طراحی گسیل دهنده تک مولکول قابل سوئیچ با نور اولین مرحله برای ساخت میکروسکوپی تک مولکول ها است. این میکروسکوپ ها دنیای جدیدی را در زمینه تصویربرداری اپتیکی باز کردند. چندین گسیل دهنده قابل سوئیچ با نور توسعه داده شده اما همه آنها در گستره نور مرئی یا مادون قرمز فلورسنت هستند.

از آنجا که بافت های زیستی معمولا در ناحیه مادون قرمز شفاف هستند این میکروسکوپ ها را برای تصویربرداری از بافت ها نمی توان بکار گرفت. علاوه بر این، کنترل نوری گسیل دهنده ها در محدوده مادون قرمز نزدیک برای سوئیچ دهنده های اپتیکی مولکولی بسیار مورد نیاز است چرا که بیشتر دستورالعمل انتقال اطلاعات در این محدوده قرار می گیرند.

در این پژوهش یک گونه جدید از نانومواد هیبریدی که از نانولوله های کربنی تک دیواره ساخته شده، معرفی شده است. این ماده بصورت کووالانسی با مولکول های قابل سوئیچ با نور عامل دار شده است.

این مولکول ها همواره برای کنترل فلورسنت ذاتی یک نانولوله منفرد در ناحیه مادون قرمز نزدیک (بیشتر از یک میکرومتر) بکار برده می شوند. در این پروژه عادلی و همکارانش به شکل مفهومی قابلیت استفاده از این نوع میکروسکوپ ها که از گسیل دهنده های قابل سوییچ در ناحیه مادون قرمز نزدیک استفاده می کنند را به اثبات رساندند.

نتایج این پژوهش در آخرین شماره نشریه Science Advances به چاپ رسیده است.

سفرهای ادلیا: سفرهای ادلیا: ارزانترین تورهای مسافرتی اروپایی، آسیایی و کانادا

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 2987

به "تصویربرداری با وضوح بالا در ناحیه مادون قرمز با فناوری نانو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصویربرداری با وضوح بالا در ناحیه مادون قرمز با فناوری نانو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید