آدم حسابی ها؛ پروفسور کامران وفا، مقیم آمریکا

به گزارش پرسینا بلاگ، خبرنگاران : کامران وفا در سال 1339 شمسى در تهران به جهان آمد. او تحصیلات خود را در دبیرستان البرز به انتها رساند و در سال 1356 به آمریکا مهاجرت کرد. وی در سال 1360 از ام آى تى با دو مدرک ریاضی و فیزیک فارغ التحصیل شد و برای اخذ مدرک دکترای فیزیک به پرینستون رفت که پیروز شد با سرپرستی ادوارد ویتن این مدرک را دریافت کند. وفا و ویتن با هم پژوهش های زیادی انجام دادند و حتی یک قضیه در فیزیک نظری به نام آن ها به نام قضیه وفا-ویتن ثبت شده است.

آدم حسابی ها؛ پروفسور کامران وفا، مقیم آمریکا

وفا با سرانجام تحصیلاتش مانند بسیاری دیگر از دانشمندان علوم نظری به دانشگاه هاروارد رفت و خیلی زود به عضویت ابتدایی هیات علمی آن جا در آمد. از سال 1988 تا 1990 استادیار این دانشگاه بود و در کنار کار های پژوهشی تدریس می کرد. با پشتکار، نبوغ بالا و علاقه وفا به فیزیک، طولی نکشید که در دانشگاه بزرگ هاروارد صاحب کرسی شد.

وفا عضو فرهنگستان علوم ایالات متحده است و با آموزشگاه هنر و علوم این کشور نیز همکاری می نماید. او در سال 1989 جایزه محقق جوان ریاست جمهوری آمریکا را دریافت کرد. در همان سال جایزه های آلفرد پی اسلون و بنیاد پاکار هم به او اعطا شد.

دکتر کامران وفا یکی از پیشگامان نظریه ریسمان در دنیا است و تا به حال بیش از 250 مقاله علمی نوشته است. در سال 2008 به خاطر کوشش هایش در زمینه ریاضی و فیزیک جایزه AMS لئونارد ایسنبود را به دست آورد. در همان سال جایزه مرکز بین المللی فیزیک نظری (ICTP) موسوم به دایراک هم به او تعلق گرفت.

کامران وفا در خصوص علاقه شدید خود به فیزیک به خبرنگاران می گوید: علاقه من به فیزیک به خیلی وقت پیش بر می گردد. به یاد دارم زمانی که کلاس اول دبستان بودم هر زمان که به ماه نگاه می کردم این سوال که چرا ماه به زمین نمی افتد اذیتم می کرد! و این که چرا دیگران از این موضوع اذیت نمی شوند و مثل اینکه اینگونه سوالات نامربوط هستند! این نوع سوالات بودند که بعد از دوران کودکی مرا به فیزیک علاقه مند کردند.

به طور کلی، کار پروفسور وفا ارتباط بین فیزیک و ریاضیات، به ویژه در زمینه هندسه بوده است. اینکه چگونه می توانیم حقایق فیزیکی را از هندسه بیاموزیم و چگونه می توانیم هندسه را از حقایق فیزیکی بیاموزیم. بسیاری از کار های او مربوط به تعامل بین این دو موضوع هستند که محدوده وسیعی از موضوعات در فیزیک، نظریه میدان کوانتومی، گرانش کوانتومی و نظریه ریسمان را پوشش می دهد.

در نظریه ریسمان تمام نیرو ها و ذرات وحدت می یابند. در نتیجه علی الاصول می توان توجیه جامع و کاملی از عالم هستی را در تئوری ریسمان پیدا کرد. به این علت گاهی آن را تئوری همه چیز می نامند.

در سال 2016 جایزه دنی هاینمن در زمینه فیزیک ریاضی هم به او داده شد. دکتر وفا در همان سال به اتفاق همکار و دوست قدیمی اش اندرو اشترومینگر و دکتر جوزف پولچینسکی برنده جایزه سه میلیون دلاری پیشگامان علم شدند. این بزرگ ترین جایزه علمی دنیا است که از سال 2012 کار خود را شروع نموده و به وسیله صاحب نامانی از سیلیکون، ولی مثل یوری میلز، سرگی برین و مارک زاکربرگ تامین مالی می گردد. مراسم سال 2016 آن در مرکز تحقیقاتی Amess ناسا واقع در کالیفرنیا با تشریفات خیلی زیاد برگزار گردید.

امروزه پروفسور وفا یک فیزیکدان پیشرو در سطح بین الملل است. دکتر پلچینسکی در خاطرات خود درباره وفا چنین می گوید: من به وفا گفته ام که یکی از اهدافم در زندگی، این است که یکی از مقالاتش را بفهمم، ولی هنوز پیروز نشده ام

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 13 مهر 1403 بروزرسانی: 13 مهر 1403 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 8331

به "آدم حسابی ها؛ پروفسور کامران وفا، مقیم آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آدم حسابی ها؛ پروفسور کامران وفا، مقیم آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید