از استانداری در سوئد تا کسب جایزه انجمن ریاضیات اروپا

به گزارش پرسینا بلاگ، در دو قسمت پیشین، ما 11 بانو پیروز ایرانی که در خارج از ایران با جدیت و کوشش پله های ترقی را طی کرده و باعث سرافرازی نام ایران در جهان شده اند را معرفی کردیم. در ادامه این سلسله خبرها قصد داریم بانوان ایرانی دیگری را که درخشیده و افتخارات بسیاری را در حوزه علم و فناوری کسب کرده اند معرفی کنیم.

از استانداری در سوئد تا کسب جایزه انجمن ریاضیات اروپا

به گزارش خبرنگاران، زنان در سراسر دنیا با وجود تمام مسائل و چالش هایی که دارند اما دست از رویاها و اهداف خود نمی کشند و برای مفید بودن و داشتن فردایی درخشان تلاش می کنند. در میان تمام زنان دنیا، زن هایی بودند و هستند که با تمام سختی هایی که روبرو هستند گام های خود را محکم و نیرومند برمی دارند و با تمام قوا برای اثبات جمله ما زنان می توانیم تلاش می کنند.

1. فریناز کوشانفر

فریناز کوشانفر(Farinaz Koushanfar) پژوهشگر ایرانی-آمریکایی و استاد تمام دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه گو (University of California, San Diego) ، سال 1977 در تهران به دنیا آمد. زمینه پژوهشی و مطالعاتی او مهندسی کامپیوتر و الکترونیک می باشد. وی دوره راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه فرزانگان تهران گذرانده است. پدربزرگ کوشانفر او را ترغیب به پیگیری علوم جدید کرد و با تصویری که از ماری کوری، دانشمند زن فرانسوی، در ذهن داشت، فریناز را به پیگیری فیزیک هسته ای تشویق می کرد. او در سال 1998 از دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی برق پیروز به دریافت درجه کارشناسی شد و پس از آن برای ادامه تحصیل راهی ایالات متحده آمریکا شد. وی دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس(UCLA) در رشته برق و کامپیوتر است. پس از آن کوشانفر در ژانویه سال 2001 راهی دانشگاه برکلی(University of California, Berkeley)شد و دکترای خود را در برق و کامپیوتر از این دانشگاه دریافت کرد و در همان حال در رشته آمار و احتمال نیز در مقطع کارشناسی ارشد، ادامه تحصیل داد. وی هم اکنون مقیم سن دیگو در کالیفرنیا است و پس از کسب رتبه استادی در دانشگاه رایس اکنون در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو مشغول به تدریس است. فریناز کوشانفر در سال 2008، جایزه مخترع جوان سال (TR35) را دریافت کرد. این جایزه هر ساله از سوی مجله تکنولوژی ریویو(MIT Technology Review) دانشگاه ام آی تی(MIT)به یکی از 35 مخترع برتر جوان دنیا داده می شود. او به خاطر طراحی نوعی از میکروتراشه ها که کاربردهای بسیار گسترده ای در صنایعی همچون طراحی و تولید پخش کننده های چندرسانه ای دارد، پیروز به دریافت این جایزه شد.

2. سارا زاهدی

سارا زاهدی(Sara Zahedi) استادیار ایرانی-سوئدی متولد سال 1981 در تهران است. وی استادیار انجمن فناوری رویال(KTH Royal Institute of Technology) سوئد است که در سال 2016 برنده جایزه انجمن ریاضیات اروپا شد. تحقیقات او در ارتباط با بهبود شبیه سازی کامپیوتری رفتار سیالاتی که با هم مخلوط نمی شوند مثل آب و نفت اهمیت دارد. دینامیک سیالات محاسباتی یا سی اِف دی یکی از شاخه های مکانیک سیالات است که با استفاده از آنالیز عددی و الگوریتم های عددی، مسائل مشتمل بر شاره های سیالاتی را تجزیه و تحلیل می کند. از کامپیوترها برای شبیه سازی بر هم کنش مایعات و گازها با سطوح شرایط مرزی استفاده می شود. این شاخه از مکانیک سیالات، مکانیک قدیم را به علوم رایانه و توانمندی های نوین محاسباتی آن در نیمهٔ دوّم قرن بیستم و در سدهٔ جدید میلادی وصل می کند.

3. مینواختر زند

مینو اختر زند (Minoo Akhtarzand) سال 1335 در تهران به دنیا آمد. وی استاندار شهر یونشوپینگ در کشور سوئد و عضو هیئت رئیسه دانشگاه سودرتن(Souderton university) در استکهلم است.

وی دانش آموخته سال 1978 در رشته مهندسی برق از مؤسسه سلطنتی فناوری استکهلم(KTH) است. از جمله سمت های قبلی وی، مدیریت عامل شرکت تولید انرژی واتن فال، مدیر کل شورای استانی کار در شهر اوپسالا سوئد و مدیریت عامل شرکت راه آهن سوئد (بان ورکت) است. اخترزند در ماه مه سال 2010 به سمت استانداری یونشوپینگ سوئد منصوب شد. او نخستین ایرانی بود که سمت استانداری را در سوئد به عهده می گرفت.

4. سبا ولدخان

سبا ولدخان(Saba Valadkhan) دانشمند ایرانی برجسته زیست شناسی مولکولی مقیم آمریکا است. او که فارغ التحصیل دکترا از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه کلمبیا(Columbia University)است، اکنون کرسی استادی دانشگاه کیس وسترن رزرو(Case Western Reserve University) را بر عهده دارد. سبا ولدخان برنده جایزه سال 2005 انجمن پیشبرد علوم آمریکا شد و جایزه مقاله برتر مجله ساینس سال 2004 را نیز کسب کرد.

5. رکسانا ورزا

رکسانا ورزا(Roxanne Varza) مدیر کارآفرین ایرانی الاصل اهل ایالات متحده آمریکا است. وی در حال حاضر مدیرعامل مرکز رشد استیشن اف(Station F) در فرانسه است. رکسانا ورزا 8 فوریه 1985 در یک خانواده مهاجر ایرانی در شهر سانفرانسیسکو به دنیا آمد، پدرش فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد و مادرش معلم زبان بود.

او در کالیفرنیا به مدرسه رفت و زبان فرانسه را هم در دوره دبیرستان آموخت و در سال 2006 مدرک زبان و ادبیات فرانسه را از دانشگاه UCLA دریافت کرد، سپس در سال 2007 به آژانس سرمایه گذاری بین المللی فرانسه پیوست و تصمیم به اقامت و ادامه تحصیل در فرانسه گرفت. او بین سال های 2009 تا 2011 مدارک کارشناسی ارشد خود را در رشته های تجارت بین الملل و سیاست اقتصاد بین الملل دریافت کرد، رشته هایی تحصیلی که زمینه های آشنایی او با استارتاپ ها و علاقه مندی اش را به این نوع شرکت های نوپا فراهم کرد.

او در سال 2010 زمانی که 25 ساله بود از سوی سایت بیزنس اینسایدر در جایگاه ششم لیست 30 زن برتر کمتر از 30 سال دنیا در حوزه تکنولوژی قرار گرفت.

او در دوران دانشجویی وبلاگ techbeguette را در حوزه استارتاپ ها راه اندازی کرد و این کار زمینه ساز آن شد که بین سال های 2010 تا 2011 سردبیری یک وبسایت معتبر در زمینه استارتاپ ها را به عهده بگیرد.

6. آزاده تبازاده

آزاده تبازاده (Azadeh Tabazadeh) زاده سال 1346 در تهران است. وی دارنده دکترای شیمی فیزیک از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا(Stanford University) است. او در هفت سالگی به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی هم اکنون استاد دانشگاه استنفورد است و به همراه همسرش روی پروژه ای تحقیقاتی فعالیت دارد. پروفسور آزاده تبازاده دارنده جوایز بسیاری از جمله مدال اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سال 2001 است. او همچنین جایزه دفتر سیاست علم و فناوری را دریافت کرده است. از افتخارات وی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سال 1987 در سن 20 سالگی - B.S. در شیمی (بالاترین افتخارات) دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس

سال 1988 در سن 21 سالگی - معاون پژوهشی گروه شیمی، دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس

سال 1990 در سن 23 - M.S. شیمی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس

سال 1991 در سن 24 - معاون پژوهشی گروه جوی علوم، UCLA

سال 1992 در سن 25 - آموزش دستیار، گروه جوی علوم، UCLA

در سال 1994 در سن 27 - همکار فوق دکترا، مرکز تحقیقات Ames ناسا

در سال 1994 در سن 27 - دکتری D. در شیمی فیزیک دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس

سال 1997 در سن 30 سالگی - دانشمند محقق علوم زمین، مرکز تحقیقات Ames ناسا

سال 2002 در سن 35 سالگی - دانشمند محقق ارشد، مرکز تحقیقات Ames ناسا

سال 2005 در سن 38 - دانشیار دانشگاه Standford - مهندسی محیط زیست

پریها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

آریا بلاگ: آریا بلاگ، آخرین اخبار و رویدادهای ایران و جهان

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 405

به "از استانداری در سوئد تا کسب جایزه انجمن ریاضیات اروپا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از استانداری در سوئد تا کسب جایزه انجمن ریاضیات اروپا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید