برخورد با نانوایی های استفاده کننده از افزودنی های غیرمجاز

خبرنگاران/خوزستان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: با واحدهای نانوایی استفاده کننده از افزودنی های غیرمجاز از جمله جوش شیرین و بلانکیت به خمیر نان، برخورد می گردد.

برخورد با نانوایی های استفاده کننده از افزودنی های غیرمجاز

خدارحم امیری زاده در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در شورای عالی سلامت درصد نمک نان از 1.8 به یک درصد کاهش یافته است و باید نانوایان مطابق استانداردهای ارائه شده اقدام به تهیه خمیر و پخت نان نمایند.

وی با بیان اینکه نانوایان هرگز مجاز به اضافه کردن اضافه کردنی های غیرمجاز نظیر جوش شیرین و بلانکیت به خمیر نان نیستند، اضافه کرد: اداره کل غله با در اختیار داشتن آزمایشگاهی مجهز علاوه بر سنجش آرد فراوری شده در کارخانجات آرد، به صورت پایش میدانی و یا آنالیز نمونه نان های فراوریشده در نانوایی ها، اقدام به آزمایش اضافه کردنی ها می نماید که در صورت مشاهده موارد غیر مجاز به طور حتم با نانواهای خاطی برخورد خواهد نمود.

امیری زاده توضیح داد: استانداردهایی که برای سلامت نان تعریف شده است، مختص استان خوزستان نیست و تمام نانوایان سراسر کشور باید بر اساس همین استانداردها اقدام به تهیه نان مورد احتیاج مردم نمایند.

وی مطرح نمود: گندم در یک پروسه تقریبا طولانی از چرخه فراوری، برداشت، ذخیره سازی تا آرد سازی، قابلیت مصرف برای مردم را پیدا می نماید؛ بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید اجازه دهیم تا بعضی نانوایان با اضافه کردن مواد ناخالص و غیرمجاز، سلامت مردم را به خطر بیندازند و نتیجه زحمت و کوشش تمام دست اندرکاران این چرخه بزرگ و مهم دچار خلل گردد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با بیان اینکه امنیت غذایی و بهبود کیفیت مواد غذایی، دغدغه همه مسئولین این حوزه است، گفت: مطابق نتایج به دست آمده در آزمایشگاه های معتبر کشور از هر 12 گرم نمکی که روزانه به بدن هر فرد می رسد، 5 گرم آن به وسیله نان است و تنها مقدار کمی از نمک به وسیله مصرف محصولات غذایی جذب بدن می گردد و مابقی باعث اختلال در سلامت بدن خواهد شد.

امیری زاده با بیان اینکه فرهنگ سازی راه حل ارتقاع سلامت در حوزه بزرگ محصولات تخمیری است، اضافه کرد: در چنین شرایطی برای کاهش مصرف نمک در بین اقشار مردم و استفاده نکردن نانوایان باید به رشد و فرهنگ سازی مردم در این زمینه توجه ویژه کرد که در این راستا مدیریت و نظارت بر زنجیره گندم، آرد و نان برای کسب نتایج مطلوب، کاملا مهم و لازم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 دی 1398 بروزرسانی: 30 دی 1398 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 2609

به "برخورد با نانوایی های استفاده کننده از افزودنی های غیرمجاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برخورد با نانوایی های استفاده کننده از افزودنی های غیرمجاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید