طرز تهیه مرغ سوخاری ترد و خوشمزه مخصوص مهمانی و دورهمی
به گزارش پرسینا بلاگ، مرغ سوخاری یکی از محبوب ترین غذاهای دنیاست که با طعم بی نظیر و بافت ترد و لذیذش، دل های بسیاری را به خود جلب نموده است. این غذای کلاسیک که در رستوران ها به عنوان یک گزینه پرطرفدار سرو می گردد، می تواند به راحتی در خانه نیز تهیه گردد. در این مقاله، قصد داریم شما را با طرز تهیه مرغ سوخاری آشنا کنیم که با استفاده از مواد ساده و روش هایی آسان، می توانید مرغی ترد، خوش طعم و بی نظیر را در آشپزخانه خود بپزید. پس با ما همراه باشید تا رازهای تهیه مرغ سوخاری خانگی را بیاموزید و از طعم و عطر آن لذت ببرید.
تاریخچه مختصری از مرغ سوخاری
مرغ سوخاری، غذایی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان است که قدمت آن به دوران باستان باز می گردد. شواهد نشان می دهد که اولین بار در چین باستان، مرغ را با پوششی از آرد و ادویه سرخ می کردند. این روش پخت بعدها به روم و سپس به سایر نقاط اروپا و آسیا راه یافت.
در قرن 19، مرغ سوخاری به عنوان یک غذای محبوب در جنوب آمریکا شناخته شد. بردگان آفریقایی-آمریکایی از مرغ های مقرون به صرفه قیمت برای تهیه این غذا استفاده می کردند و به مرور زمان، دستور پخت های مختلفی برای مرغ سوخاری در این منطقه ابداع شد.
در سال 1930، هارلند دیوید ساندرز، رستوران مرغ سوخاری کنتاکی (KFC) را در استان کنتاکی تأسیس کرد. ساندرز با استفاده از روش پخت مخصوص خود، مرغ سوخاری را به یک غذای جهانی تبدیل کرد.
امروزه، مرغ سوخاری به روش های مختلفی در سراسر جهان تهیه می گردد. از مواد اولیه و ادویه های مختلفی برای طعم دار کردن مرغ استفاده می گردد و روش های پخت آن نیز متنوع است. مرغ سوخاری را می توان در فر، سرخ کردنی، یا حتی روی گریل پخت.
مرغ سوخاری به عنوان یک غذای کامل یا به عنوان بخشی از یک وعده غذایی سرو می گردد. بعلاوه می توان از آن در انواع ساندویچ ها، سالادها و پیش غذاها استفاده کرد.
نکات جالب:
- در بعضی از فرهنگ ها، مرغ سوخاری به عنوان نمادی از خوش شانسی و باروری شناخته می گردد.
- بزرگترین مرغ سوخاری جهان در سال 2014 در نیواورلئان آمریکا پخته شد. این مرغ 163 کیلوگرم وزن داشت.
- روز ملی مرغ سوخاری در ایالات متحده آمریکا، هر ساله در روز 26 جولای جشن گرفته می گردد.
طرز تهیه آرد سوخاری خانگی (با سه روش)
آرد سوخاری یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی است که از آن برای سوخاری کردن انواع گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و … استفاده می گردد. شما می توانید به راحتی و با کمترین امکانات، آرد سوخاری را در منزل خود تهیه کنید. در این مطلب، سه روش مختلف برای تهیه آرد سوخاری خانگی به شما آموزش داده می گردد:
روش اول: با نان باگت
مواد لازم:
- نان باگت: 2 عدد
- فر: 1 عدد
مراحل پخت:
- فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- نان باگت ها را به برش های نازک به ضخامت 1 تا 2 سانتی متر برش بزنید.
- برش های نان را روی سینی فر بچینید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا خشک و برشته شوند.
- نان های برشته شده را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
- نان های خنک شده را با دست خرد کنید یا در غذاساز بریزید تا به پودر نان تبدیل شوند.
- آرد سوخاری خانگی شما آماده است! می توانید آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و تا 3 ماه از آن بهره ببرید.
نکات:
- برای اینکه آرد سوخاری شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید از نان های طعم دار مانند نان سیر یا نان کنجدی بهره ببرید.
- اگر نان باگت در دسترس ندارید، می توانید از نان های حجیم دیگر مانند نان لواش، نان ساندویچ یا نان تست نیز بهره ببرید.
روش دوم: با نان لواش
مواد لازم:
- نان لواش: 4 عدد
- تابه: 1 عدد
مراحل پخت:
- نان های لواش را به قطعات کوچک خرد کنید.
- تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و نان های خرد شده را داخل آن بریزید.
- نان ها را به طور مرتب هم بزنید تا به طور یکنواخت خشک و برشته شوند.
- نان های برشته شده را از تابه خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
- نان های خنک شده را با دست خرد کنید یا در غذاساز بریزید تا به پودر نان تبدیل شوند.
- آرد سوخاری خانگی شما آماده است! می توانید آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و تا 3 ماه از آن بهره ببرید.
نکات:
- برای اینکه آرد سوخاری شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید نان های لواش را قبل از خرد کردن، به مدت چند دقیقه در فر یا روی حرارت ملایم برشته کنید.
- اگر نان لواش خشک در دسترس دارید، می توانید آن را به طور مستقیم در غذاساز بریزید و پودر کنید.
روش سوم: با خمیر نان
مواد لازم:
- خمیر نان: 200 گرم
- فر: 1 عدد
مراحل پخت:
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- خمیر نان را به قطعات کوچک به میزان گردو تقسیم کنید.
- قطعات خمیر را روی سینی فر بچینید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا خشک و برشته شوند.
- تکه های خمیر برشته شده را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
- تکه های خمیر خنک شده را با دست خرد کنید یا در غذاساز بریزید تا به پودر نان تبدیل شوند.
- آرد سوخاری خانگی شما آماده است! می توانید آن را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید و تا 3 ماه از آن بهره ببرید.
نکات:
- برای اینکه آرد سوخاری شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید قبل از پخت، به خمیر نان کمی نمک، فلفل، پودر سیر یا ادویه های دلخواه اضافه کنید.
- اگر خمیر نان آماده در دسترس دارید، می توانید از آن برای تهیه آرد سوخاری بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری ترد (برای 4 نفر)
ماده اولیه | میزان |
---|---|
مرغ (سینه یا ران) | 8 تکه |
آرد سوخاری | 1 پیمانه |
آرد سفید | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
ماست چکیده | 1 پیمانه (اختیاری) |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر پیاز | 1/2 قاشق چایخوری |
ادویه های دلخواه (مثل آویشن، پاپریکا، پودر لیمو) | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
نکات:
- می توانید از ماست و زعفران برای طعم دار کردن بیشتر مرغ بهره ببرید.
- اگر مرغ را از قبل در ماست و زعفران بخوابانید، طعمی لذیذتر و تردتر خواهد داشت.
- می توانید از ادویه های مختلف و دلخواه خود برای طعم دار کردن مرغ بهره ببرید.
- برای اینکه مرغ سوخاری شما تردتر گردد، می توانید از آرد سوخاری پانکو بهره ببرید.
- روغن سرخ کردنی را حتماً داغ کنید و سپس مرغ را داخل آن بریزید.
- مرغ را بیش از حد سرخ نکنید تا خشک نگردد.
طرز تهیه مرغ سوخاری ترد و لذیذ (برای 4 نفر):
مرحله اول: آماده سازی مرغ
- مرغ ها را بشویید و به طور کامل خشک کنید.
- اگر از ران مرغ استفاده می کنید، می توانید پوست و چربی اضافی آن را جدا کنید.
- در یک کاسه بزرگ، مرغ ها را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و ادویه های دلخواه طعم دار کنید.
- در صورت تمایل، مرغ ها را به مدت 30 دقیقه تا 2 ساعت در ماست و زعفران بخوابانید تا بیشتر طعم دار شوند.
مرحله دوم: پانکوت کردن مرغ
پانکوت کردن مرغ به معنای پوشاندن تکه های مرغ با یک لایه نان سوخاری یا آرد سوخاری و سپس سرخ کردن یا پختن آن ها است. این فرآیند معمولاً شامل مراحل زیر است:
- در سه کاسه جداگانه، آرد سفید، تخم مرغ زده شده و آرد سوخاری را بریزید.
- هر تکه مرغ را ابتدا در آرد سفید، سپس در تخم مرغ و در نهایت در آرد سوخاری بغلتانید تا به طور کامل آغشته گردد.
- برای اینکه مرغ سوخاری شما تردتر گردد، می توانید این مرحله را دو بار تکرار کنید.
مرحله سوم: سرخ کردن مرغ
- در یک قابلمه یا تابه گود، روغن سرخ کردنی را به میزان کافی بریزید و روی حرارت میانه گرم کنید.
- زمانی که روغن داغ شد (برای تست داغی روغن، می توانید یک تکه نان کوچک داخل آن بیندازید. اگر نان به سرعت بالا آمد و آغاز به سرخ شدن کرد، روغن به میزان کافی داغ شده است)، مرغ های پانکوت شده را به آرامی داخل روغن بریزید.
- مرغ ها را به مدت 5 تا 7 دقیقه سرخ کنید تا به طور کامل طلایی و پخته شوند.
- مرغ های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته گردد.
مرحله چهارم: سرو مرغ سوخاری
- مرغ سوخاری را گرم سرو کنید و از آن به تنهایی یا همراه با سس های دلخواه، سیب زمینی سرخ نموده و سالاد لذت ببرید.
نکات:
- برای اینکه مرغ سوخاری شما تردتر گردد، می توانید از آرد سوخاری پانکو بهره ببرید.
- روغن سرخ کردنی را حتماً داغ کنید و سپس مرغ را داخل آن بریزید.
- مرغ را بیش از حد سرخ نکنید تا خشک نگردد.
- می توانید از فر برای پخت مرغ سوخاری نیز بهره ببرید. برای این کار، مرغ های پانکوت شده را در سینی فر بچینید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
- مرغ سوخاری را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، می توانید از فر یا مایکروویو بهره ببرید.
نکات مهم در خصوص انتخاب روغن و گرفتن روغن اضافی از مرغ سوخاری:
انتخاب روغن:
- نقطه دود بالا: برای سرخ کردن مرغ سوخاری، به روغنی احتیاج دارید که نقطه دود بالایی داشته باشد. نقطه دود، دمایی است که در آن روغن آغاز به تجزیه شدن و فراوری دود و ترکیبات مضر می نماید. روغن های با نقطه دود بالا مانند روغن آفتابگردان برای سرخ کردن مرغ سوخاری مناسب هستند.
- طعم خنثی: روغنی را انتخاب کنید که طعم خنثی داشته باشد تا طعم مرغ را تحت تاثیر قرار ندهد. روغن های تصفیه شده مانند روغن های ذکر شده در بالا، طعم خنثی دارند.
- سلامت: اگر در پی یک گزینه سالم تر هستید، می توانید از روغن زیتون تصفیه شده بهره ببرید. این روغن ها دارای چربی های سالم هستند که می توانند فواید سلامتی داشته باشند.
گرفتن روغن اضافی:
- استفاده از دستمال کاغذی: ساده ترین روش برای گرفتن روغن اضافی از مرغ سوخاری، استفاده از دستمال کاغذی است. پس از سرخ شدن مرغ، آن را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی جذب گردد.
- استفاده از صافی: می توانید از یک صافی یا توری فلزی برای جدا کردن مرغ سوخاری از روغن بهره ببرید. صافی را روی یک کاسه قرار دهید و مرغ سوخاری را داخل آن بریزید. روغن اضافی از صافی عبور نموده و در کاسه جمع می گردد.
- استفاده از فر: برای اینکه مرغ سوخاری شما تردتر گردد و روغن اضافی آن گرفته گردد، می توانید آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- استفاده از سبد سیمی: می توانید از یک سبد سیمی برای قرار دادن مرغ سوخاری بعد از سرخ شدن بهره ببرید. سبد سیمی به گردش هوا یاری می نماید و روغن اضافی از آن می چکد.
نکات:
- از پر کردن بیش از حد قابلمه یا تابه با روغن خودداری کنید، زیرا این کار باعث می گردد که دمای روغن پایین بیاید و مرغ به طور کامل پخته نگردد.
- مرغ سوخاری را بیش از حد سرخ نکنید، زیرا این کار باعث می گردد که خشک و سفت گردد.
- از یک دماسنج آشپزی برای اطمینان از اینکه مرغ به طور کامل پخته شده است بهره ببرید. دمای داخلی مرغ باید 74 درجه سانتیگراد باشد.
- مرغ سوخاری را بلافاصله پس از پخت سرو کنید تا گرم و ترد باشد.
طرز تهیه مرغ سوخاری با پفک (برای 4 نفر)
طرز تهیه مرغ سوخاری با پفک، یک روش تازه و خلاقانه برای تهیه مرغ سوخاری ترد و خوشمزه است. این روش طعمی منحصر به فرد و بافتی متفاوت به مرغ سوخاری شما می دهد که حتماً مورد پسند شما و عزیزانتان خواهد بود.
مواد لازم:
- 8 تکه مرغ (سینه یا ران)
- 1 پیمانه پفک نمکی (خرد شده)
- 1/2 پیمانه آرد سفید
- 1 عدد تخم مرغ
- 1/2 پیمانه شیر
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر سیر ½ قاشق چایخوری
- پودر پیاز ½ قاشق چایخوری
- ادویه های دلخواه (مثل آویشن، پاپریکا، پودر لیمو) به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
مراحل پخت:
- مرغ را آماده کنید: مرغ ها را بشویید و به طور کامل خشک کنید. اگر از ران مرغ استفاده می کنید، می توانید پوست و چربی اضافی آن را جدا کنید. در یک کاسه بزرگ، مرغ ها را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و ادویه های دلخواه طعم دار کنید.
- پفک را خرد کنید: پفک نمکی را در یک کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه آن را به قطعات ریز خرد کنید.
- مواد پوششی را آماده کنید: در سه کاسه جداگانه، آرد سفید، مخلوط تخم مرغ و شیر و پفک خرد شده را بریزید.
- مرغ را پانکو کنید: هر تکه مرغ را ابتدا در آرد سفید، سپس در مخلوط تخم مرغ و شیر و در نهایت در پفک خرد شده بغلتانید تا به طور کامل آغشته گردد.
- مرغ را سرخ کنید: در یک قابلمه یا تابه گود، روغن سرخ کردنی را به میزان کافی بریزید و روی حرارت میانه گرم کنید. زمانی که روغن داغ شد (برای تست داغی روغن، می توانید یک تکه نان کوچک داخل آن بیندازید. اگر نان به سرعت بالا آمد و آغاز به سرخ شدن کرد، روغن به میزان کافی داغ شده است)، مرغ های پانکوت شده را به آرامی داخل روغن بریزید.
- مرغ را بپزید: مرغ ها را به مدت 5 تا 7 دقیقه سرخ کنید تا به طور کامل طلایی و پخته شوند.
- روغن اضافی را بگیرید: مرغ های سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته گردد.
- مرغ را سرو کنید: مرغ سوخاری با پفک را گرم سرو کنید و از آن به تنهایی یا همراه با سس های دلخواه، سیب زمینی سرخ نموده و سالاد لذت ببرید.
نکات:
- برای اینکه مرغ سوخاری با پفک شما تردتر گردد، می توانید از پفک تند یا پفک با طعم دلخواه بهره ببرید.
- اگر پفک شما خیلی شور است، می توانید میزانی نمک کمتری به مرغ اضافه کنید.
- برای اینکه مرغ سوخاری با پفک شما رنگی تر گردد، می توانید از پودر پاپریکا یا ادویه های دیگر بهره ببرید.
- مرغ سوخاری با پفک را می توانید تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، می توانید از فر یا مایکروویو بهره ببرید.
طرز تهیه مرغ سوخاری در فر (برای 4 نفر)
طرز تهیه مرغ سوخاری در فر، یک روش سالم و کم چرب برای تهیه مرغ سوخاری ترد و خوشمزه است. این روش طعمی لذیذ و بافتی تُرد به مرغ سوخاری شما می دهد که حتماً مورد پسند شما و عزیزانتان خواهد بود.
مواد لازم:
- 8 تکه مرغ (سینه یا ران)
- 1 پیمانه آرد سفید
- 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری پودر سیر
- 1 قاشق چایخوری پودر پیاز
- 1/2 قاشق چایخوری پودر پاپریکا
- 1/4 قاشق چایخوری پودر آویشن
- 1/4 پیمانه روغن مایع
- 1/4 پیمانه شیر
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 پیمانه آرد سوخاری
مراحل پخت:
- فر را گرم کنید: فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- مرغ را آماده کنید: مرغ ها را بشویید و به طور کامل خشک کنید. اگر از ران مرغ استفاده می کنید، می توانید پوست و چربی اضافی آن را جدا کنید. در یک کاسه بزرگ، مرغ ها را با نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، پودر پاپریکا و پودر آویشن طعم دار کنید.
- مواد پوششی را آماده کنید: در دو کاسه جداگانه، مخلوط آرد، نشاسته ذرت و ادویه ها و مخلوط شیر، تخم مرغ و روغن مایع را بریزید.
- مرغ را پانکو کنید: هر تکه مرغ را ابتدا در مخلوط آرد، سپس در مخلوط شیر و تخم مرغ و در نهایت در آرد سوخاری بغلتانید تا به طور کامل آغشته گردد.
- مرغ را بپزید: یک سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. مرغ های پانکوت شده را روی سینی فر بچینید.
- مرغ را بپزید: سینی فر را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا مرغ به طور کامل پخته و طلایی گردد.
- مرغ را سرو کنید: مرغ سوخاری در فر را گرم سرو کنید و از آن به تنهایی یا همراه با سس های دلخواه، سیب زمینی سرخ نموده و سالاد لذت ببرید.
نکات:
- برای اینکه مرغ سوخاری شما تردتر گردد، می توانید از آرد سوخاری پانکو بهره ببرید.
- برای اینکه مرغ سوخاری شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، می توانید از ادویه های دلخواه خود مانند پودر فلفل قرمز، پودر زیره، پودر گشنیز و … بهره ببرید.
- اگر در پی یک گزینه سالم تر هستید، می توانید از روغن زیتون یا روغن هسته انگور به جای روغن مایع بهره ببرید.
- مرغ سوخاری در فر را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، می توانید از فر یا مایکروویو بهره ببرید.