درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین

به گزارش پرسینا بلاگ، از بین بردن سلول های سرطانی، کار چندان سختی نیست؛ بخش سخت ماجرا این است که از بین بردن سلول های سرطانی، بدون آسیب رساندن به سلول های سالم انجام گردد.

درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ(LMU)، نانوذراتی ابداع نموده اند که داروها را به صورت انتخابی در تومورها منتشر می نمایند و آنها را از سلول های سالم دور نگه دارند.

پرتو درمانی و شیمی درمانی در حال حاضر از مهم ترین روش های درمان سرطان به شمار می فرایند اما به گفته بسیاری از کسانی که آنها را پشت سر گذاشته اند، روش های خوشایندی نیستند. سلول های سالم نیز می توانند تحت تاثیر قرار بگیرند که می تواند به بیماری و درد منجر گردد.

دانشمندان سعی دارند تا با تمرکز بر آنچه سلول های سرطانی را از سلول های سالم متمایز می نماید، داروها و روش های درمانی جدیدی ارائه دهند. آنها گاهی اوقات با استفاده از روش هایی برای رشد سریع یا ترمیم DNA، از محیط اسیدی تری استفاده می نمایند تا واکنش های شیمیایی کشنده ای را پدید آورند و یا حتی فرکانس مافوق صوت خاصی را پیدا نمایند که می تواند غشاهای آنها را تا حد پارگی بلرزاند.

این گروه پژوهشی در پروژه خود، نانوذراتی را ابداع کردند که داروها را تنها درون سلول های سرطانی منتشر می نمایند. این نانوذرات، آمورف و متخلخل هستند و در یک لایه لیپیدی محصور شده اند. همه این ها به این معناست که سلول ها بدون ایجاد واکنش ایمنی، به سادگی جذب آنها می شوند.

لایه لیپید پس از ورود تجزیه می گردد و بار دارو را که شامل کلسیم و سیترات است، منتشر می نماید. پژوهش های پیشین نشان داده اند هنگامی که این ترکیبات مستقیما به سلول ها وارد شوند، آنها را از بین می برند.

البته کلید این روش، انتخاب است. اگرچه این نانوذرات هم توسط سلول های سرطانی و هم توسط سلول های سالم جذب می شوند اما تجزیه لایه لیپید فقط درون تومورها صورت می گیرد. پژوهشگران به طور کامل از دلیل این موضوع مطمئن نیستند اما آزمایش هایی که روی سلول های کشت شده و همچنین موش های زنده انجام شده اند، نشان می دهند که بعضی از مکانیسم های مخصوص به سرطان، غشای خارجی را از بین می برند و موجب می شوند که ترکیبات سمی به بیرون نشت نمایند. در همین حال، ترکیبات درون سلول های سالم، همچنان قفل شده باقی می مانند و نهایتا به ماتریس خارج سلولی می فرایند تا بیرون بریزند.

هانا انگلک(Hanna Engelke)، از پژوهشگران این پروژه گفت: قابلیت انتخاب نانوذرات، این امکان را برای ما فراهم کرد که بتوانیم دو نوع متفاوت از تومورهای بسیار تهاجمی پرده جنب ریه را در موش ها درمان کنیم. ما توانستیم تنها با دو نوبت تجویز موضعی، اندازه تومور را به ترتیب تا 40 و 70 درصد کاهش دهیم. ما دریافتیم که هرچه تومور تهاجمی تر باشد، اثر از بین بردن نیز بیشتر خواهد بود.

این درمان پس از دو ماه، هیچ نشانه ای از عوارض جانبی جدی نشان نداد. پژوهشگران باور دارند که شاید این روش بتواند برای درمان سرطان هایی که در پرده جنب ریه رشد می نمایند، مفید باشد. این بخش، یک مکان متداول برای گسترش سرطان ریه به شمار می رود و درمان آن با جراحی یا شیمی درمانی سخت است.

این پژوهش هنوز در مراحل ابتدایی به سر می برد زیرا تا به امروز فقط در سلول های کشت شده و موش ها آزمایش شده است اما یک حالت جدید و جالب از حمله به شمار می رود.

نماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

bestcanadatours.com: https://bestcanadatours.com، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 24 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 6267

به "درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان تومورهای سرطانی با روشی نوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید