شاهکار فناوری هند: آزمایش پیروز شاتل فضایی با قابلیت استفاده مجدد

به گزارش پرسینا بلاگ، هوافضاپیمای نو هند که 6.5 متر طول دارد، تازه ترین آزمایش ها را با موفقیت انجام داد. در بخشی از این آزمایش، این هوافضاپیما با هلیکوپتر شینوک نیروی هوایی هند تا ارتفاع 4.5 کیلومتری بالاتر از سطح زمین پرواز کرد و سپس در هوا رها شد.

شاهکار فناوری هند: آزمایش پیروز شاتل فضایی با قابلیت استفاده مجدد

غزال زیاری: هند اخیراً آزمایش هایی را باهدف به نمایش گذاشتن فناوری داخلی اش برای فرود اتوماتیک هوافضاپیمایی با قابلیت استفاده مجدد خود انجام داده است.

به گزارش خبرنگاران ، این نقطه عطفی برای صنعت هوایی هند است که آن ها را گامی دیگر به تحقق هدفشان برای بهره برداری از چنین وسیله نقلیه ای در این دهه نزدیک تر می نماید؛ در صورت پیروزیت این فناوری، آن ها قادر خواهند بود تا از ناوگان وسایل نقلیه باقابلیت پرتاب و استفاده مجدد، به صورت ارزان تری استفاده نمایند.

این سومین و آخرین آزمایش فرود LEX بود که در 23 ژوئن 2024 در مرکز آزمایش در فضای باز به وسیله سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) در استان کارناتاکا در جنوب هند انجام شد. آژانس فضایی هند در بازتاب این خبر خاطرنشان کرد: این هواپیمای فضایی که پوشپاک نام دارد، پیروز به انجام فرود افقی دقیقی شد و قابلیت های خودمختار پیشرفته اش را در شرایط چالش برانگیزی به نمایش گذاشت.

با تحقق اهداف RLV LEX، سازمان تحقیقات فضایی هند روی هواپیمای فضایی باقابلیت استفاده مجدد مداری با هدف بازگشت مستقل از فضا ، متمرکز خواهد شد.

آزمایش سوم و نهایی

سال گذشته و در ماه مارس، دو آزمایش فرود اول - RLV LEX-01 و LEX-02 انجام شد و سازمان تحقیقات فضایی هند، با آنالیز مشاهدات به دست آمده خاطرنشان کرد که ساختار مکانیکی پوشپاک و ارابه فرود آن را تقویت نموده تا این هوافضاپیما با سرعت بالاتری فرود را تجربه کند. حالا و در آزمایش LEX-03، که آزمایش نهایی بود، قابلیت فرود این هواپیمای فضایی در شرایط چالش برانگیزتری ازجمله شدت بیشتر باد، نسبت به آزمایش های قبلی صورت گرفت.

این هواپیمای فضایی که 6.5 متر طول دارد، در بخشی از این آزمایش، به وسیله هلیکوپتر Chinook نیروی هوایی هند تا ارتفاع 4.5 کیلومتری بالاتر از سطح زمین پرواز کرد و سپس در هوا رها شد.

به گفته سازمان تحقیقات فضایی هند، آن ها برای آزمایش فناوری فرود هواپیما، عمداً آن را رها کردند. هواپیما به طور اتوماتیک مانوری برای نزدیک شدن به باند انجام داد و دقیق در مرکز باند فرود آمد.

اونیکریشنان نایر، مهندس هوافضا و مدیر VSSC دراین باره گفت: سیستم های داخلی نقش خود را به خوبی انجام دادند و بدین ترتیب از سومین فرود متوالی هواپیما در خط مرکزی باند اطمینان حاصل شد.

این هوافضاپیما برای کاهش سرعتش از حدود 322 کیلومتر بر ساعت به حدود 104 کیلومتر بر ساعت، از چتر نجات استفاده کرد و بعد از آن ترمزهایش را برای کاهش سرعت و توقف به کار گرفت. بدین ترتیب، در این آزمایش شرایط فرود و رویکردی مشابه با وسیله نقلیه ای که از سفر به فضا وارد جو زمین می گردد شبیه سازی شد.

گیریش لینگانا متخصص هوافضا و تحلیلگر سیاسی دراین باره گفت: بدنه و سیستم های پروازی این وسیله نقلیه، توانایی قوی سازمان تحقیقات فضایی هند در طراحی سیستم های پروازی با قابلیت استفاده مجدد را نشان می دهد.

گامی بزرگ رو به آینده

آژانس فضایی هند قبلاً گفته بود که توسعه فناوری ضروری برای چنین وسیله پرتابی باقابلیت استفاده مجدد، یکی از چالش برانگیزترین کوشش های آن ها از نظر فناوری است و حالا با پیروزیت در آزمایش فرود نهایی این هواپیمای فضایی، آژانس فضایی هند گام مهم دیگری در جهت تحقق این هدف برداشته است.

منبع: msn

54321

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 11 تیر 1403 بروزرسانی: 11 تیر 1403 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 8317

به "شاهکار فناوری هند: آزمایش پیروز شاتل فضایی با قابلیت استفاده مجدد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شاهکار فناوری هند: آزمایش پیروز شاتل فضایی با قابلیت استفاده مجدد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید