طرز تهیه مربا آلبالوی خوشمزه
به گزارش پرسینا بلاگ، مربا آلبالو، مربای تابستانی خوش رنگ و لعاب برای صبحانه کامل با طرز تهیه بسیار آسان است که با دستور پخت ویژه می توان طعم آن را صد چندان نمود.
آلبالو (فارسی شرقی:آلوبالو) نام درخت و میوه ای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با (نام علمی: Prunus cerasus). میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن 3 تا 10 متر است. صد گرم آلبالو 16 گرم مواد قندی، 0/85 گرم پروتئین و 8/6 کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود 50 میلی گرم کلسیم، 20 میلی گرم فسفر، 1 میلی گرم آهن، 400 واحد بین المللی ویتامین آ، 0/14 میلی گرم تیامین، 0/12 میلی گرم ریبوفلاوین، 5 میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد[نیازمند منبع].
برای آلبالو خواص زیادی ذکر کرده اند که از جمله می توان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماری های تبدار اشاره کرد. دم کرده آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشته اند.
از آلبالو می توان برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و استفاده نمود. در ادامه می خواهیم به دستور تهیه مربای آلبالو بسیار ویژه بپردازیم... .
مربای آلبالو
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
آلبالو | 4 پیمانه |
شکر | 4 پیمانه |
آب | 1 و 1/4 پیمانه |
برای کمتر و یا بیشتر کردن مربا، مقدار آلبالو و شکر به یک مقدار می بایست زیاد و یا کم شود.
دستور پخت مربای آلبالو
- آلبالو را به خوبی بشویید.
- هسته و چوب آن را جدا کنید.
- آلبالوها را در ظرفی که می خواهید آن را بر روی شعله قرار دهید بریزید.
- شکر را به آن اضافه کنید و از شب قبل به آن استراحت دهید در این حالت آلبالو آب می اندازد و شکر نیز در آب میوه حل می شود.
- سپس ظرف را بر روی شعله بگذارید.
- آب را نیز به آن اضافه کنید (برای داشتن شربت آلبالو).
- حرارت را ملایم کنید و هر چند وقتی آن را بهم بزنید (با قاشق چوبی).
- زمانی که حجم مواد به 2/3 حجم اولیه خود رسید آن را از روی شعله بردارید.
- اجازه دهید سرد شود سپس با قاشق تمیز و خشک آن را در ظرف مخصوص بریزید و نگهداری کنید.
نکات
- ریختن مربا و شکر در ظرف و نگهداری آن در یخچال از شب گذشته برای این است که شکر باعث آب انداختن میوه می شود و خود شکر نیز در آب میوه حل می شود در این حالت مربا شما خوش رنگ خواهد ماند و سیاه نمی شود.
- اگه میزان مربا کمتر یا بیشتری خواستید تهیه کنید میزان شکر و آلبالو به یک اندازه است و میزان آب به ازای 3 پیمانه آلبالو و 3 پیمانه شکر، 1 پیمانه آب می باشد.
- میزان آبی که اضافه می شود برای داشتن شربت بعد از تهیه مربا خواهد بود.
- مدت زمان روی شعله حدود 40 دقیقه خواهد بود.
- غلظت مربا زمانی که گرم است مشخص نیست باید سرد شود تا غلظت خود را نشان دهد.
مربا آلبالو در تابستان
مربای آلبالو با کره و مخلفات صبحانه بسیار عالی برای شما در فصل تابستان خواهد بود.
نوش جانتان
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.comگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت