کرونا در سعودی، افزایش 3 برابری مالیات، نارضایتی عمومی از خرید نیوکاسل، توقف پرداخت یارانه

به گزارش پرسینا بلاگ، عربستان به دلیل کاهش قیمت نفت و رکود، یاری هزینه ماهانه دولتی را از ماه ژوئن 2020 (تیر 99) متوقف خواهد نمود.

کرونا در سعودی، افزایش 3 برابری مالیات، نارضایتی عمومی از خرید نیوکاسل، توقف پرداخت یارانه

عربستان سعودی اعلام کرده است که به دلیل کاهش قیمت نفت و قرنطینه ناشی از شیوع کرونا اقتصادیات بر ارزش اضافه کرده را سه برابر و پرداخت یاری هزینه ماهانه دولتی به شهروندان را متوقف می نماید. کاهش قیمت نفت و رکود ناشی از تعطیلی های دوران کرونا دلیل اصلی این اقدامات ریاضتی در اقتصاد عربستان سعودی است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، سیاست های ریاضتی اقتصادی در کنار هزینه های بالای زندگی و پروژه های چند میلیارد دلاری دولت عربستان مانند پروژه خرید تیم نیوکاسل انگلستان باعث نارضایتی عمومی خواهد شد.

رسانه های دولتی عربستان اعلام کرده اند که این اقدامات ریاضتی باعث ورود 100 میلیارد ریال (واحد پول عربستان) یا 26.6 میلیارد دلار به خزانه این کشور خواهد شد.

کاهش قیمت نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث رکود و آسیب به اقتصاد عربستان سعودی شده است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

محمد الجدعان وزیر دارایی عربستان سعودی در بیانیه منشر شده از سوی آژانس رسمی خبری این کشور گفت: براساس تصمیم های جدید یاری هزینه پرداختی از ماه ژوئن 2020 متوقف شده و اقتصادیات بر ارزش اضافه کرده از ابتدای ماه جولای از 5 درصد به 15 درصد افزایش می یابد.

الجدعان تاکید نمود که این اقدامات برای تکمیل منابع اقتصادی دولت در طول کاهش شدید درآمدهای حاصل از نفت در طول بحران کرونا ضروری است. در این دوران تقاضای جهانی برای نفت خام به شدت کاش یافته است.

وزیر دارایی اضافه نمود: دولت همچنین در حال لغو، تمدید یا تعویق هزینه پروژه های دولتی و کاهش هزینه پروژه های معرفی شده در چشم انداز 2030 است.

چشم انداز 2030، برنامه دولت عربستان طرحی جاه طلبانه برای کاهش وابستگی این کشور به اقتصاد نفتی است.

وزیر دارایی عربستان در هفته گذشته در باره اقدامات دردناک و قابل ملاحظه برای مقابله با دو شوک و ضربه عظیم بر اقتصاد این کشور هشدار داد. شیوع ویروس کرونا و کاهش تاریخی قیمت نفت این دو شوک در اقتصاد عربستان هستند.

عربستان سعودی صادر نماینده عظیم نفت خام و صاحب عظیمترین اقتصاد در میان کشورهای عربی، سینما و رستوران های خود را تعطیل کرده است. پروازها در این کشور لغو و زیارت حج عمره برای مهار ویروس مرگبار کرونا تعلیق شده است.

عربستان و 5 کشور دیگر حاشیه خلیج فارس از سال 2018 اقتصادیات 5 درصدی را بر کالا و خدمات وضع کردند تا از این طریق درآمد بیشتری را کسب نمایند.

پس از سال 2018، این دولت نفت محور میلیاردها دلار یاری هزینه زندگی را برای یاری به مردم و جبران افزایش هزینه ها در نظر گرفت.

اما بعید است پس انداز حاصل از این اقدامات کنونی ریاضتی، کسری بودجه عربستان سعودی را رفع کند. کسری بودجه ای که به گفته شرکت سرمایه گذاری جدوای عربستانی بیش از 112 میلیارد دلار رسیده و رکوردی ویژه را به ثبت رسیده است.

رسیدگی هزینه ها

ریاض پس از آخرین کاهش قیمت نفت در سال 2014 هر ساله کسری بودجه خود را منتشر کرده است.

صندوق بین المللی پول در ماه آوریل از کاهش 2.3 درصدی اقتصاد عربستان در امسال اطلاع داد.

براساس پیش بینی های قبلی الجدان وزیر دارایی، ریاض باید نیمی از درآمدهای نفتی خود در دوران کرونا را از دست می داد. درآمدی که 70 درصد آن به عنوان یاری دولتی بین مردم تقسیم می شد. اما در اقدامی بی سابقه و برخلاف از پیش بینی الجدان قیمت نفت به دو سوم قیمت همیشگی رسید.

به گفته این مقام اقتصادی عظیمترین صادرنماینده نفت جهان امسال نزدیک به 60 میلیارد دلار قرض خواهد گرفت تا بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند.

عربستان برای یاری به اقتصاد خود اقتصادیات بر ارزش اضافه کرده را 3 برابر کرد/ عکس:AFP

احتمالا اقدامات ریاضتی اقتصادی انتقاد و فشار بر دولت را برای خرج های چند میلیون دلاری بخش های تفریحی ورزشی را افرایش خواهد داد. خرج دولت عربستان بر روی اماکن تفریحی و ورزشی یکی از برنامه های عربستان برای جذب گردشگر و تغییر بخشی از سیاست های اقتصادی این کشور برای درآمدزایی و کاهش وابستگی به نفت است.

پیشنهاد 330 میلیون پوندی (327 میلیون دلاری) دولت عربستان برای تصاحب و پشتیبانی از باشگاه ورزشی نیوکاسل یونایند در این شرایط اقتصادی به شدت زیر سوال است.

یاسمین فاروک کارشناس خاورمیانه از موسسه اوقاف کارنگی برای صلح بین الملل مستقر در واشنگتن، می گوید: شهروندان سعودی به شکلی فشرده اثرات اقتصادی ویروس را حس می نمایند.

سختی های کنونی خرج و مخارج دولت در جاهای دیگر مانند خرید یک تیم فوتبال یا هزینه چند صد میلیونی برای رویدادهای سرگرم نماینده را زیر ذره بین قرار داده است.

اما اینک برنامه های بلندپروازانه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان برای قطع وابستگی اقتصاد از نفت اقدامات ریاضتی بیشتری را شکل داده و شرایط را آسیب پذیرتر کرده است.

با این وجود هنوز معلوم نیست که پروژه نئوم عربستان سعودی در خط ساحلی دریای سرخ در استان تبوک عربستان تحت تاثیر شرایط بد اقتصادی قرار خواهد گرفت. این پروژه ابرشهری است که قرار است با هزینه 500 میلیارد دلار و با جهانیی از گزینه های تفریحی ساخته گردد تا گردشگر ها از همه جای جهان به عربستان بکشاند.

-

-

سفرهای ادلیا: سفرهای ادلیا: ارزانترین تورهای مسافرتی اروپایی، آسیایی و کانادا

منبع: عصر ایران
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 4431

به "کرونا در سعودی، افزایش 3 برابری مالیات، نارضایتی عمومی از خرید نیوکاسل، توقف پرداخت یارانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا در سعودی، افزایش 3 برابری مالیات، نارضایتی عمومی از خرید نیوکاسل، توقف پرداخت یارانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید