عرضه مارکرهایی برای شناسایی 8 نوع ماده مخدر، اشکالاتی که در تست تشخیص موادمخدر وارد است

به گزارش پرسینا بلاگ، در حالی که از نظر وزارت بهداشت متادون به عنوان ماده مخدر تلقی نمی شود، محققان یکی از شرکت های دانش بنیان، با استفاده از فناوری نانو و بیوتکنولوژی به مارکرهایی برای تشخیص 8 نوع ماده مخدر دست یافتند که با استفاده از آنها می توان با دقت بالایی مواد مخدر در خون افراد را شناسایی کرد.

عرضه مارکرهایی برای شناسایی 8 نوع ماده مخدر، اشکالاتی که در تست تشخیص موادمخدر وارد است

به گزارش خبرنگاران، دو شرکت فعال در حوزه فناوری نانو در طرحی مشترک به ساخت غشاهای نانو الیافی دست یافتند که برای کاربردهای تشخیص سریع هورمون ها، مارکرهای قلبی، مواد مخدر و باقیمانده سموم در غذا و آب مصرفی کاربرد دارد. این کیت ها به طور عمده برای آزمون های غربالگری کلینیکی یا تشخیص های خانگی به کار می روند.

دکتر رضا فریدی مجیدی، مجری طرح در گفت وگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه در دنیا کیت های تشخیص سریع در طیف وسیعی از کاربردهای کلینیکی و خانگی کاربرد دارند، اضافه کرد: این ابزارها به دلیل کاربرد آسان، اختصاصی بودن، دقت بالا در تشخیص، قابلیت حمل و مقرون به صرفه بودن برای کاربردهای غربالگری بهترین گزینه هستند.

وی با بیان اینکه در این مطالعات ما پیروز به تولید انواع غشاهای پوشیده شده با نانو الیاف برای استفاده در ساخت کیت های تشخیصی شدیم، یادآور شد: این مارکرها برای تشخیص سریع انواع بیماری ها، هورمون ها و مواد شیمیایی نظیر آنتی بیوتیک ها، سموم باقیمانده در آب، دام و طیور، میوه و سبزیجات استفاده می شود.

فریدی مجیدی، با بیان اینکه تا پیش از این انواع غشاهای مورد استفاده در ساخت این کیت ها به صورت انحصاری در اختیار چند کشور بود، خاطر نشان کرد: پس از تجاری سازی و تولید انبوه این دسته از غشاهای نیتروسلولز و فایبرگلاس در کیت های تشخیص سریع قادر خواهیم بود تمامی مواد اولیه مورد نیاز در ساخت این کیت ها را بومی سازی کنیم و با فروش این محصولات در دانشگاه ها و مراکز آزمایشگاهی و بیمارستانی داخلی، کشور از واردات این محصولات پیشرفته بی نیاز شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تمرکز مطالعاتی این گروه تحقیقات شرکت دانش بنیان را انواع کیت های تشخیصی مانند مواد مخدر، HIV و تروپونین (خانواده ای از پروتئین های موجود در فیبرهای عضلانی اسکلتی و قلب) دانست و یادآور شد: این کیت های تشخیصی مواد مخدر هر چند که به طور رسمی و غیر رسمی به کشور وارد می شوند، ولی ما توانستیم آن ها را به طور کامل در کشور تولید کنیم.

وی با اشاره به مارکرهای تشخیصی تولید شده، یادآور شد: این کیت ها قادر به شناسایی 8 نوع ماده مخدر چون مورفین، متانفتامین، آمفتامین، متادون، اکستازی و ترامادول است.

فریدی مجیدی، اساس فناوری مورد استفاده در مارکرهای تشخیص مواد مخدر را نانو و بیوتکنولوژی ذکر کرد و یادآور شد: یکی از مسائل کشور در تشخیص مواد مخدر این است که به عنوان مثال ماده ای مانند متادون به عنوان مواد مخدر تلقی نمی شود.

وی با بیان اینکه تست های اجرا شده در مراکز بهداشت برای استخدام و یا ازدواج تنها برای شناسایی 3 نوع ماده مخدر مورفین، متانفتامین و آمفتامین است، ادامه داد: این در حالی است که افراد معتاد برای آنکه نتیجه تست آنها پاک باشد، برای مدتی از مواد مخدر دیگری استفاده می کنند و در چنین شرایطی نتایج تست افراد معتاد پاک اعلام می شود؛ ولی در واقع آنها آلوده هستند.

به گفته این محقق، افراد معتاد بعد از انجام تست های تشخیصی در مراکز بهداشت و اعلام پاک بودن مجددا مواد مخدر قبلی را استفاده می کنند.

فریدی مجیدی تاکید کرد: بر این اساس لازم است تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متادون را نیز به عنوان ماده مخدر معرفی کند.

این محقق همچنین اضافه کرد: علاوه بر آن از این مارکرها می توان در تشخیص بیماری های کلیوی، تراپونین برای تشخیص بیماری قلبی و همچنین شناسایی سمومی مانند مالاشیت گرین استفاده کرد.

به گفته وی، مالاشیت گرین یکی از سموم شیمیایی است که متاسفانه در استخرهای ماهی به عنوان ضد قارچ به وفور استفاده می شود، از این رو نیاز است تا ماهیان مورد ارزیابی قرار گیرند تا آلوده به این سم نباشند.

فریدی مجیدی، تشخیص بیماری HIV و هپاتیت C را از دیگر کاربردهای مارکرهای تولیدی دانست.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران از عرضه مارکرهایی برای تست تخمک گذاری در بانوان خبر داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 1332

به "عرضه مارکرهایی برای شناسایی 8 نوع ماده مخدر، اشکالاتی که در تست تشخیص موادمخدر وارد است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عرضه مارکرهایی برای شناسایی 8 نوع ماده مخدر، اشکالاتی که در تست تشخیص موادمخدر وارد است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید