عوارض کرونا بر بیماری های مغزی چیست؟
به گزارش پرسینا بلاگ، فارس/ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به عوارض ویروس کرونا بر سیستم اعصاب، گفت: بیماری کرونا در 30 درصد مبتلایان می تواند باعث درگیر شدن سیستم اعصاب مرکزی و محیطی گردد.
فرزاد اشرافی، متخصص بیماری های مغز و اعصاب درباره عوارض ناشی از کرونا بر روی سیستم اعصاب مرکزی و محیطی، شرح داد: این بیماری علاوه بر اثری که بر روی سیستم ریوی اثر می گذارد و با با تب، سرفه و تنگی نفس همراه است و در خاتمه باعث اختلالات تنفسی شدید می گردد؛ در فرم های شدید آن در 30 درصد موارد می تواند سیستم اعصاب مرکزی و محیطی را درگیر کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: در آنالیز که در چین روی افراد صورت گرفته، حدود 30 درصد درگیری سیستم اعصاب مرکزی و محیطی مشاهده شده است.
اشرافی بیشترین علائم این بیماران را سردرد، سرگیجه و گیجی عنوان نمود و گفت: بین 10 تا 12 درصد بیماران، مبتلا به سرگیجه و سر درد می شوند.
وی با بیان اینکه عده ای از افراد مبتلا دچار درگیری عروق مغزی می شوند، اضافه نمود: پنج درصد افراد مبتلا به کرونا دچار سکته های مغزی می شوند.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه افرادی وجود دارند که به علت تشنج و یا افت اکسیژن رسانی مغزی دچار افت هوشیاری می شوند، شرح داد: در برخی از موارد که در ایران هم مشاهده شده افراد مبتلا به کرونا ویروس جدید دچار ختلالات بویایی و چشایی می شوند.
اشرافی اضافه نمود: طبق گزارش چینی ها بین پنج تا 5.6 درصد افراد مبتلا به کرونا در این کشور ، دچار اختلالات بویایی و چشایی شده اند.
دردهای عضلانی و اسکلتی؛ از دیگر عوارض ویروس چینی
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دردهای عضلانی و اسکلتی را از دیگر عوارض این ویروس عنوان نمود و گفت: حدود 12 درصد افراد مبتلا آنزیم های عضلانی شان بالا می رود.
این متخصص مغز و اعصاب درباره افرادی که در صورت ابتلا به کرونا ویروس جدید احتمال اختلال سیستم اعصاب مرکزی در آنها بیشتر است، گفت: اگر افرادی با سن بالا و همچنین افرادی که ریسک فاکتورهایی همچون فشارخون بالا، دیابت و سابقه بدخیمی دارند، دچار کووید 19 شوند ممکن است سیستم عصبی مرکزی و محیطی آن ها درگیر گردد.
وی تاکید نمود: بسیار مهم است که افرادی که با علائم شدید کرونا در سنین بالا و با عوامل خطر مراجعه می نمایند از نظر مغز و اعصاب مورد آنالیز قرار گیرند.
اشرافی درباره علت درگیری مغز و اعصاب با این ویروس، شرح داد: انتشار از راه خون و انتشار از راه پایانه های عصبی مانند اختلالات چشایی و بویایی می تواند علت درگیری سیستم مغز و اعصاب باشد.
کرونا بر روی سیستم عصبی کدام بیماران اثرگذارتر است؟
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره افرادی که دچار بیماری های مغز و اعصابی همچون ام اس، پارکینسون، آلزایمر، سکته های مغزی و بیماری میاستنی هستند، توصیه کرد: بیماری هایی مانند ام اس و میاستنی با توجه به الگو و مصرف داروهای مختلف می توانند باعث ضعف سیستم ایمنی شوند.
این متخصص مغز و اعصاب تاکید نمود: بیماران مبتلا به ام اس بر اساس نوع دارویی که مصرف می نمایند باید حتما تمهیداتی را در خصوص فرم زندگی خود حتما داشته باشند.
اشرافی اضافه نمود: همچنین کسانی که داروهای تزریقی خوراکی مصرف می نمایند به هیچ وجه نباید سر کار بروند؛ چون احتمالا سیستم ایمنی بدن آن ها بسیار ضعیف و مستعد بیماری کروناست.
وی مصرف نمایندگان داروی کورتن را یکی دیگر از گروه های پرخطر در برابر این بیماری معرفی کرد و گفت: در این دوره، به بیماران مبتلا به ام اس کورتن داده نمی گردد و داروهایی که ماهانه به صورت تزریقی است تجویز نمی شوند و توصیه می کنیم افراد مبتلا به ام اس در خانه بمانند و مرتب دستهای خود را بشویند و با افراد در تماس نباشند.
اشرفی درباره بیماران مبتلا به میاستنی گراویس، شرح داد: این بیماری باعث درگیری تنفسی و ضعف عضلات می گردد و افراد مبتلا باید بسیار توجه داشته باشند که درگیر شدن با بیماری کرونا باعث دو چندان شدن علائم بیماری خودشان می گردد و با توجه به مصرف داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می نماید به این افراد هم توصیه می گردد که در محیط منزل بمانند و با افراد در ارتباط نباشند.
این متخصص مغز واعصاب درباره مبتلایان به سکته مغزی، گفت: این افراد باید داروهای خود را مرتب مصرف نمایند و با توجه به اینکه این افراد اغلب دارای عوامل خطر دیگری همچون فشارخون بالا، بیماری های عروق قلب و دیابت هستند باید بیش از سایر افراد نکات بهداشتی را رعایت نمایند و خارج از منزل فعالیتی نداشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلا به فرم های خفیف تا متوسط پارکینسون چندان شرایط بدی ندارد، اما افرادی که پارکینسون شدید دارند باید حتما از خود در برابر ویروس کرونا مراقبت نمایند و از خانه خارج نشوند و اگر به کرونا مبتلا شدند نباید داروهای پارکینسون را قطع نمایند زیرا باعث کندی حرکاتشان می شده و علائم بیماری را تشدید می نماید.
مراقب آلزایمری ها باشید
وی درباره بیماران مبتلا به آلزایمر هم شرح داد: همراهان و اطرافیان این بیماران باید به این افراد توجه کافی داشته باشند؛ زیرا ممکن است به خاطر اختلالات شناختی نتوانند نکاتی همچون ماندن در خانه و مصرف داروها را رعایت نمایند، اگر این افراد دچار کرونا شوند سلامت شان در معرض خطر جدی است.
اشرافی با بیان اینکه در شرایط فعلی وجود سطح معقولی از اضطراب لازم است، گفت: این استرس باعث می گردد که افراد در جامعه حضور پیدا ننمایند اما اگر این استرس بیمارگونه گردد توصیه می گردد افراد به صورت غیر حضوری از روان شناسان و روان پزشکان مشاوره و خدمات بگیرند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اثر مواد ضد عفونی نماینده بر بروز آلزایمر، اظهار کرد: استفاده از مواد ضدعفونی نماینده به شکل طولانی مدت می تواند عوارضی برای مغز استفاده کند اما استفاده کوتاه از این مواد در دوران بحران نمی تواند چنین عارضه ای ایجاد کند.خاتمهی پیغام/
منبع: همگردینماشو: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.
bestcanadatours.com: https://bestcanadatours.com، تور ارزان کانادا، ویزای تضمینی مولتی کانادا، ویزای مولتی 5 ساله کانادا