فلاحت پیشه: باید در گام چهارم به قابلیت های قبل از برجام بر گردیم

به گزارش پرسینا بلاگ، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه کاهش تعهدات برجامی ایران نباید به موضوع اختلافی در داخل کشور تبدیل گردد، گفت: در شرایطی که اروپایی ها تنها به دنبال وقت کشی هستند ایران باید ضرب العجل سوم را کاهش داده و در صورت عدم اقدام از سوی اروپایی ها زمینه را برای بازگشت به قابلیت های قبل از برجام فراهم کند.

فلاحت پیشه: باید در گام چهارم به قابلیت های قبل از برجام بر گردیم

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با خبرنگاران در واکنش به بعضی نقدها درباره گام سوم گفت: موضوع گام های ایران در کاهش تعهدات برجامی نباید به عامل اختلافی در داخل تبدیل گردد. کار ایران در برداشتن گام ها ایدئولوژیک نیست که تبدیل به عامل اختلاف ایدئولوژیکی یا اختلاف نظر جدی بین جناح های سیاسی گردد. اقدامات در کاهش تعهدات برجامی کار تاکتیکی است. به عبارت دیگر گام های برداشته شده در مقابل تحریم های آمریکا و وقت کشی های اروپایی ها است.

وی با تاکید بر اینکه نباید موضوع هسته ای تبدیل به موضوعی ایدئولوژیک گردد، شرح داد: بنده از نظر تاکتیکی منتظر گام جدی تر بودم. چند هفته قبل از برداشتن گام سوم گفتم که زمان به ضرر ایران می گذارد. جمهوری اسلامی باید به تمام قابلیت های قبل از برجام در گام سوم دست پیدا کند. چون گام سوم در جهان معنای سیاسی دارد. جهان منتظر بود که ایران چه اقدامی را انجام می دهد که به نظرم گامی ملاحظه کارانه بود. البته دادن اجازه تحقیق و تفحص در همه زمینه ها بدان معناست که ایران در زمینه های فناوری برای رسیدن به ابعاد مختلف در صنعت هسته ای ورود می نماید ولی باز هم معتقدم که جمهوری اسلامی باید به نهایت دستاوردهای هسته ای خود در قالب NPT بر می گشت. آن موقع در مقابل تحریم های بی نهایت آمریکا توازن ایجاد می شد و همان اجرای مصوبه مجلس بود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه کارهای تاکتیکی باید متوازن با کارهای آمریکا باشد گفت: ضعف آن است که چراغ های دیپلماتیک ما خطاب به اروپا خاموش و روشن می گردد. حال اینکه طرف ما اروپایی ها نیستند. آمریکا به ایران فشار وارد می نماید و حتی طرح های پیشنهادی اروپا برای نجات دیپلماسی توسط وزارت خزانه داری آمریکا وتو و یا اصلاح می گردد. در این شرایط همچنان چراغ های دیپلماتیک ایران خطاب به اروپا نشانه گرفته است. باید نشانه اصلی ما آمریکا باشد چون انتظاری بیش از عمل اروپا به مفاد برجام نیست. گرچه این انتظار را هم برآورده نکردند.

فلاحت پیشه در شرح اقدامات ایران در شرایط فعلی گفت: فشارهای داخلی به دولت ناشی از موضوعات واقع گرایانه است. معتقدم ایران باید گام جدی تر بر می داشت. با این وجود نباید موضوع گام سوم به عامل اختلافی تبدیل گردد. دولت به عنوان راه چاره می تواند ضرب العجل سوم را از دو ماه به یک ماه کاهش دهد یعنی اگر اروپایی ها تا یک ماه آینده کاری نکردند ایران گام چهارم یعنی بازگشت به همه قابلیت های قبل از برجام را بردارد. دلیل آن است که اروپا اثبات نموده در مهلت های داده شده دو سوم وقت را در بی تفاوتی می گذراند و یک سوم باقیمانده صرف تقلاهای دیپلماتیک می گردد که در نهایت هم ایران قانع نمی گردد.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: به دنبال این پروسه ایران گام های بعدی را بر می دارد. بر این اساس برای جلوگیری از وقت کشی اروپایی ها باید ضرب العجل سوم کاهش پیدا نموده و زمینه برای بازگشت به قابلیت های قبل از برجام فراهم گردد. موضوعی که نتیجه آن وحدت نظر داخلی هم است.

وی با تاکید بر اینکه بازگشت ایران به قابلیت های قبل از برجام به معنای خارج شدن از برجام نیست، شرح داد: روح برجام زیر مجموعه NPT است. ما از NPT تخطی نکردیم پس اقداماتمان هم به معنای خروج از برجام نیست. گرچه بازگشت به قابلیت های قبل از برجام به معنای خروج از آن باشد هم اروپایی ها قبل تر از این با انجام ندادن تعهداتشان عملا از برجام خارج شدند. آنها حتی یک دلار از 70 میلیارد دلار موافقتنامه با ایران را عملیاتی نکردند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید نمود: گام چهارم بدان معناست که جمهوری اسلامی اجازه نمی دهد ترامپ به راحتی وارد فضای انتخاباتی گردد. ایران چاره ای ندارد جز آنکه ترامپ از نظر انتخاباتی تحت فشار قرار گیرد چون در حال حاضر اقدامات صورت گرفته از نظر سیاسی اثر خود را از دست داده است. ایران با سقوط پهپاد ابزارهای نظامی آمریکا را خنثی کرد. اکنون ترامپ در بین روسای جمهور آمریکا یکی از خلع سلاح شده ترین افراد در مقابل ایران است. چون همه ابزارها را به کار گرفته و شکست خورده، در موضوع تحریم هم فکر می کرد که ایران حداقل در مقابل ضرب العجل ها کوتاه می آید که این اتفاق رخ نداد و اکنون اثر تحریم از بین رفته است.

فلاحت پیشه در جمع بندی گفت: بازگشت ایران به قابلیت های قبل از برجام هر نتیجه ای داشته باشد بهتر از شرایط کنونی است که زمان به ضرر ایران است. ما نمی توانیم مثل عراق دو دهه گذشته شرایط تحریمی را حفظ کنیم. چون بر اساس ادله حقوقی و شواهد رفتاری آمریکا یاغی به حساب می آید. آن موقع عراق یاغی بود ولی امروز ایران طبق دلایل حقوق بین الملل از نظر اقداماتش به عنوان یک کشور یاغی محسوب نمی گردد.

پریها: پریها | اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 1378

به "فلاحت پیشه: باید در گام چهارم به قابلیت های قبل از برجام بر گردیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فلاحت پیشه: باید در گام چهارم به قابلیت های قبل از برجام بر گردیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید