قرص کلردیازپوکساید چیست و چه عوارضی دارد؟

به گزارش پرسینا بلاگ، کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) به منظور کاهش فشارهای روحی و برای ترک الکل مصرف می شود. سردرد و سرگیجه از عوارض کلردیازپوکساید است. این قرص در دو دوز 5 و 10 میلی گرم (کلردیازپوکساید 5 و کلردیازپوکساید 10) در داروخانه ها موجود می باشد.

قرص کلردیازپوکساید چیست و چه عوارضی دارد؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - کلردیازپوکساید یکی از داروهای آرام بخش است که بر برخی مواد شیمایی در ذهن که پیام را به سلول های مغز ارسال می کنند تاثیر می گذارد.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده درفهرست موضوعیزیر، به موضوع مورد علاقه خود برسید:
  • قرص کلردیازپوکساید چیست؟
  • موارد مصرف، عوارض و اختلال دارویی
  • مقدار و نحوه مصرف کلردیازپوکساید
  • نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
  • توصیه ها و مراقبت های پرستاری
  • اسامی و نام های تجاری کلردیازپوکساید

قرص کلردیازپوکساید چیست؟کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) برای کاهش علایم ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی شما به الکل اعتیاد دارید، بدن شما عادت می کند تا مقدار زیادی الکل مصرف کند. رایج ترین دارو که برای ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد قرص کلردیازپوکساید می باشد. این دارو همچنین برای درمان اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

کلردیازپوکساید اولین دارو از خانواده معروف بنزودیازپین ها است که در سال 1957 خواص درمانی آن کشف شد و در سال 1960 با نام تجاری لیبریوم وارد بازار شد. مصرف همزمان یک داروی بنزودیازپین همراه با داروهای مخدر به عوارض جانبی بسیار بدی از جمله مسائل تنفسی و حتی به مرگ منجر خواهد شد. این داروهای مخدر که برای درمان درد و برخی از آنها برای درمان سرفه استفاده می شود، می تواند شامل کدئین، اکسید کوردون و مورفین باشد. بنابراین اگر از هر یک از این داروها استفاده می کنید، قبل از مصرف کلردیازپوکساید پزشک خود را در جریان بگذارید.

اگر بطور ناخواسته کلردیازپوکساید را با یک داروی مخدر مصرف کردید و احساس خواب آلودگی، گیجی، مشکل در تنفس یا حالت بیهوشی به شما دست داد، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.

موارد مصرف، عوارض و اختلال دارویی

موارد مصرف تسکین علایم اضطراب

رفع علایم قطع مصرف الکل

کنترل اختلالات افسردگی

کاهش فشار روحی

عوارضخواب آلودگی طولانی مدت، سرگیجه، سردرد، تحریک پذیری، ضعف و خستگی، یبوست، خشکی دهان، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، خارش، کاهش فشارخون، تاری دید و وزوز گوش
تداخل دارویی داروهای مضعف CNS، ضد دردهای مخدر، بیهوش کننده ها، مهارکننده مونوآمینواکسیداز، ضدافسردگی، داروهای فشار خون بالا، آنتی اکسیدان ها، کاربامازپین، سایمتیدین

مقدار و نحوه مصرف کلردیازپوکساید

این دارو از راه خوراکی جذب و از طریق ادرار دفع می شود. میزان دوز مصرفی این دارو به عوامل زیادی از جمله سن، شرایط درمان، شدت بیماری، دیگر شرایط پزشکی و چگونگی واکنش نشان دادن بدن شما به اولین دوز مصرفی بستگی دارد. دکتر شما در مورد میزان دوز مصرفی و زمان مصرف این دارو شما را راهنمایی خواهد کرد.

اگز از این دارو برای اضطراب استفاده می کنید به شما تجویز می شود تا روزی سه بار و هر بار یک قرص کلردیازپوکساید مصرف کنید و اگر از آن برای کاهش علایم قطع مصرف الکل استفاده می کنید بهتر است 4 بار در روز از آن استفاده کنید ممکن است در روز اولی که مصرف الکل را قطع می کنید مصرف دوز بالایی از آن توصیه شود سپس دوز مصرفی شما به تدریج به 5 عدد در روز کاهش می یابد. می توانید این دارو را قبل و یا بعد از غذا مصرف کنید. وقتی مصرف یک دوز آن را فراموش کردید به محض اینکه به یاد آوردید آن را مصرف کنید اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک بود از مصرف دوز فراموش شده چشم پوشی کرده و هرگز از دو دوز مصرفی برای جبران دوز فراموش شده استفاده نکنید.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. اگرچه مصرف این قرص در زمان بارداری عوارض جانبی متعددی دارد اما اگر حامله هستید و یا قصد باردار شدن دارید حتما پزشک را در جریان قرار دهید.
  2. چنانچه از دیگر داروها استفاده می کنید حتما آن را به اطلاع پزشک برسانید.
  3. اگر مبتلا به مسائل تنفسی و یا اختلالات کبد و کلیه هستید حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
  4. این دارو در بیماران با سابقه افسردگی و افزایش ریسک خودکشی و کسانی که سابقه سو مصرف و وابستگی دارویی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.
  5. در طی مصرف این دارو تغییرات ناگهانی شرایط ممکن است موجب سرگیجه شود. بنابراین قبل از بلند شدن، پاهای خود را برای چند دقیقه از تخت آویزان کنید تا از افتادن و صدمه دیدن جلوگیری شود.
  6. از مصرف این دارو در دوران شیردهی خودداری شود.
  7. سیگار کشیدن زیاد موجب افزایش متابولیسم کلردیازپوکساید و در نتیجه کاهش اثرات بالینی این دارو می شود.
  8. از رانندگی و انجام وظایف یا اقدامات دیگر که لازم است هشیاری و بینایی بالایی داشته باشید، تا زمانی که متوجه شوید کلردیازپوکساید چه تاثیری بر شما خواهد گذاشت، اجتناب کنید.
  9. همزمان از مصرف این دارو با الکل یا داروهای دیگر و محصولات طبیعی که باعث کاهش فعالیت شما می شود، پرهیز نمائید.
  10. اگر شما 65 ساله یا بیشتر هستید، این دارو را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. مصرف این دارو می تواند عوارض جانبی بیشتری بر روی شما داشته باشید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • به بیمار آموزش دهید که تغییر ناگهانی شرایط میتواند موجب بروز گیجی شود.
  • به بیمار اخطار دهید قطع ناگهانی دارو می تواند سبب بروز علایم محرومیت شود.
  • تا تعیین شدن اثرات دارو بر سیستم عصبی مرکزی از فعالیت های مخاطره آمیز خودداری شود.

اسامی و نام های تجاری کلردیازپوکساید

این قرص معمولا با نام تجاری لبریوم نیز شناخته می شود. کلردیازپوکساید در دوزها و تحت شرکت های داروسازی مختلفی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

نام تجاری
قرص کلردیازپوکساید-سبحان 10 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید-حکیم 10 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید-سبحان 5 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید-عبیدی 5 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید-حکیم 5 میلی گرم
قرص ام دی-کلردیازپوکساید 5 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید-عبیدی 10 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید رامین 5 میلی گرم
قرص کلردیازپوکساید رامین 10 میلی گرم

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: setare.com
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 6434

به "قرص کلردیازپوکساید چیست و چه عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص کلردیازپوکساید چیست و چه عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید