کنجد، بزرگ مردی کوچک
به گزارش پرسینا بلاگ، کنجد، معنای واقعی این ضرب المثل قدیمی است که گفتن، فلفل نبین چه ریزه، بشکن ببین چه تیزه. این دانه ریز و کوچک سرشار از خواص و فواید مختلف برای بدن است.
به گزارش خبرنگاران، بنابر اعلام خوان باجی، کنجد از قدیمی ترین و شناخته شده ترین گیاهان دارویی و روغنی است که در اکثر کشورهای جهت کشت می گردد ولیکن هندوستان و پاکستان از بزرگ ترین تولیدکنندگان کنجد در دنیا می باشند. کنجد در غلاف های کوچک و به صورت بوته ای رشد می نماید که هر غلاف یا کپسول بیضی شکل آن، تعداد زیادی از دانه های کنجد را در خود جای می دهد. در انگلیسی به آن Sesame گفته می گردد و جزو خانواده دولپه ای ها هست. عمر بوته کنجد یک سال هست و قامت آن به سختی به یک متر می رسد.
در 100 گرم دانه کنجد، حدود 600 کالری انرژی وجود دارد و 24 گرم کربو هیدرات و 18 پروتئین در آن یافت می گردد که از همین جا معین است که با دانه ای خاص روبرو هستیم.
بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو آمریکا، درصد ارزش روزانه (در رژیم غذایی) این گیاه در حوزه ویتامین ها عبارت است از: 69% ویتامین B1، 21% ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، 30% ویتامین B3 (نیاسین)، 61% ویتامین B6، 24% ویتامین B9 (فولات) و 2% ویتامین E. همچنین در بخش مواد معدنی ارزش روزانه کنجد، 98% کلسیم، 112% آهن، 99% منگنز، 90% فسفر، 10% پتاسیم، 1% سدیم و 82% زینک هست. با نگاهی اجمالی به این درصد، معین است که کنجد سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج روزانه بدن است و کنجد به تنهایی می تواند بار زیادی از احتیاجهای بدن را به دوش بکشد و شاید به همین دلیل است که از قدیم از آن در مواد مختلف مانند شیرینی، نان، بیسکوئیت و ... استفاده می شده است. همچنین از آن در صنایع مختلفی مانند صابون سازی، لوازم آرایشی، حشره کش و حلال دارویی استفاده می گردد.
بر اساس موارد فوق و به صورت اجمال می توان خواصی مانند کنترل کم خونی (به جهت آهن فراوان)، ضد سرطان و کنترل رادیکال های آزاد بخصوص سرطان سینه و روده بزرگ (به جهت آنتی اکسیدان و منگنز فراوان)، بهبود وضعیت ماهیچه های قلب (وجود منیزیم)، کاهش چربی (فیبر موجود در کنجد جذب چربی های مضر را کاهش می دهد)، کنترل دیابت، کاهش سطح کلسترول، سلامت و شفافیت پوست، افزایش سلامت و تقویت استخوان ها، تقویت ریشه مو (به دلیل وجود امگا 3)، بهبود عملکرد کبد، افزایش سم زدایی در بدن، کاهش وزن و تأثیر مثبت در بارداری سالم و ... نام برد. کنجد یک دارو طبیعی عالی برای کنترل و بهبود سلامتی است که توصیه می گردد در رژیم غذایی روزانه حتماً گنجانده گردد.
کاربردهای غذایی زیادی برای دانه کنجد وجود دارد؛ از استفاده در سالاد گرفته تا تهیه شیرینی ها و آب نبات های سنتی. در واقع کنجد یک چاشنی فوق العاده برای افزوده شدن به غذاها هست. ولیکن پرکاربردترین انواع به کارگیری کنجد، استفاده از روغن کنجد، کره کنجد، ارده کنجد و کنجد بوداده هست. روغن کنجد را می توان جایگزینی برای روغن های صنعتی دانست. تنها بایستی به این نکته توجه کرد که دمای آن نبایستی افزایش یابد. همچنین استفاده از روغن کنجد به همراه سرکه سیب طبیعی در سالاد به شدت توصیه می گردد. کره کنجد طبیعی، یکی از بهترین انواع کره های گیاهی هست که پیشنهاد می گردد جایگزین کره های حیوانی و صنعتی گردد. کره کنجد، در کنار طعم خوشمزه و استثنایی، یکی از بهترین منابع برای تأمین احتیاجهای بدن با انرژی مکفی در طول روز هست که می توان از 100 گرم آن در صبحانه به همراه عسل استفاده کرد و از خواص سرشار آن بهره برود.
پیشنهاد می کنیم که از کنجد و فرآورده های مختلف آن در روز استفاده کنیم. همچنین موکدا تاکید می گردد که از کنجد ایرانی و طبیعی بهره ببرید و با توجه به وجود نگه دارنده ها و افزودنی ها در فرآورده های صنعتی و عوارض بسیار این مواد، ترجیحاً این فرآورده ها را در منزل تهیه نموده و یا از فروشگاه هایی که فرآورده های خانگی ارائه می دهند، تهیه کنید.
انتهای رپرتاژ خبری
منبع: خبرگزاری ایسنایومی بلاگ: یومی بلاگ | آرشیو خبری و مقالات متنوع وب