10 گونه برتر کشف شده در سال 2013

به گزارش پرسینا بلاگ، بیشتر مردم دنیا نسبت به بحران تنوع زیستی و ابعاد گسترده آن بی اطلاع هستند. بر همین اساس، لیست 10 گونه برتر کشف شده برای جلب توجهات به سوی قهرمانانی گمنام که به وسیله تکمیل موجودی گیاهان، حیوانات و میکروب های سیاره زمین در کوشش برای رسیدگی به بحران تنوع زیستی هستند، منتشر می گردد.

10 گونه برتر کشف شده در سال 2013

- اگرچه تعداد گونه های زنده دنیا بین 10 تا 12 میلیون تخمین زده می گردد، ما آگاهی کمی درباره آنها داریم. به گفته دکتر کوئنتین ویلر، بنیانگذار موسسه بین المللی اکتشاف گونه ها، تنها حدود دو میلیون گونه شناسایی شده اند و این در شرایطی است که گونه ها سریع تر از آن که شناسایی شوند در حال انقراض هستند.

به طور میانه هر ساله 18 هزار گونه تازه کشف می شوند و از سال 2008 تا به امروز دو مرکز IISE و کالج علوم زیست محیطی و جنگلداری سانی لیستی از 10 گونه برتر کشف شده در سال قبل را به منظور جلب توجه به سوی اکتشافات اجرا شده منتشر می نمایند. این لیست در بیست و سوم ماه می - روز تولد کارل لینه به لاتین کارولوس لینائوس، گیاه شناس سوئدی قرن هجدهم که سیستم نوین نامگذاری علمی و طبقه بندی را ابداع کرد - منتشر می گردد.

به گفته دکتر ویلر، بیشتر مردم دنیا نسبت به بحران تنوع زیستی و ابعاد گسترده آن بی اطلاع هستند. بر همین اساس، لیست 10 گونه برتر کشف شده برای جلب توجهات به سوی قهرمانانی گمنام که به وسیله تکمیل موجودی گیاهان، حیوانات و میکروب های سیاره زمین در کوشش برای رسیدگی به بحران تنوع زیستی هستند، منتشر می گردد.

میگو اسکلتی (Liropus minusculus)

این میگو کوچک در غاری در سانتا کاتالینا ساحل کالیفرنیای جنوبی کشف شده و کوچکترین در جنس خود محسوب می گردد. نوع نر این میگو 3.3 میلیمتر و نوع ماده 2.1 میلیمتر طول دارند. میگو اسکلتی نخستین در جنس خود محسوب می گردد که در شمال شرقی اقیانوس آرام کشف شده است. بدن شفاف این میگو ظاهری روح مانند به آن می دهد.

درخت اژدها کاویساک (Dracaena kaweesakii)

به این درخت نام مستعار مادر اژدها داده شده است. نام این درخت از کاویساک کراتیکیات، یکی از اعضای تیمی بین المللی و کاشف درخت در تایلند، گرفته شده است. درخت اژدها کاویساک بومی برمه و تایلند است و با درخت اژدها جزیره قناری نسبت دارد. این درخت دارای برگ هایی بلند و شمشیر مانند و گل هایی کرم رنگ با رشته های نارنجی است. درخت اژدها کاویساک در کوهستان های سنگ آهکی تایلند رشد می نماید که به علت معدن کاری برای فراوری سیمان به عنوان گونه ای در معرض خطر طبقه بندی شده است.

شقایق آندریل (Edwardsiella andrillae)

این گونه عجیب و غریب از شقایق به صورت وارونه در زیر یخ های قطب جنوب رشد می نماید و به صورت اتفاقی طی آزمایش روبات SCINI به وسیله بنیاد علوم ملی کشف شده است. این روبات برای نظارت بر جریان های اقیانوسی وارد حفره ای در یخ های قطب جنوب شد و عکس هایی از نخستین گونه شقایق که روی یخ زندگی می نمایند را ثبت کرد. چگونگی بقای این جانداران در این شرایط سخت همچنان نامشخص است.

میکروب اتاق تمیز (Tersicoccus phoenicis)

اتاق تمیز فضایی به طور ویژه طراحی شده برای اهداف فراوریی و یا پژوهش علمی است که به معنای استریل بودن آن تا حد ممکن است. با این وجود، این میکروب پیروز به بقا در فرآیند استریلیزاسیون شده است. میکروب اتاق تمیز در دو اتاق جداگانه با فاصله بیش از 4 هزار 25 کیلومتر - یکی در فلوریدا و دیگری در گینه فرانسه - یافت شده است.

اولینگیتو یا باریک خرسک (Bassaricyon neblina)

این حیوان با ظاهری بین خرس و گربه نخستین پستاندار گوشتخواری محسوب می گردد که طی 35 سال گذشته در نیمکره غربی کشف شده است. اولینگیتو که به خانواده Procyonidae - راکون ها را نیز شامل می گردد - تعلق دارد در جنگل های آند کلمبیا و اکوادور ساکن است. رژیم غذایی این حیوان شامل میوه، حشرات و شهد می گردد. این حیوان کوچکترین گونه از جنس خود محسوب می گردد و وزن آن به طور میانه برابر با 900 گرم است.

پنی سیلیوم نارنجی (Penicillium vanoranjei)

به رغم رنگ نارنجی، این گونه از پنی سیلیوم، قارچی که پنی سیلین از آنها مشتق شده است، در حقیقت به افتخار خانواده سلطنتی هلند، شاهزاده نارنجی، نامگذاری شده است. این گونه در حفاری خاک در تونس کشف شده است.

آغازی آمیب شکل (Spiculosiphon oceana)

این ارگانیسم تک سلولی 4 تا 5 سانتیمتری در نوع خود از میزان بزرگی برخوردار است. این گونه نوعی فرامینیفر (روزن بران) محسوب شده و در دریای مدیترانه ساکن است. به واسطه رفتار عجیب و غریب این گونه ابتدا تصور می شد که یک اسفنج باشد: آغازی آمیب شکل به جمع آوری قطعات اسکلت اسفنج مرده از بستر دریا و چسباندن آنها به خود با استفاده از نوعی چسب پروتئینی مشابه آن چه اسفنج ها استفاده می نمایند، می پردازد. بعلاوه، آنها همچون اسفنج تغذیه می نماید و بازوهای خود را برای جمع آوری و تغذیه از بی مهرگان کوچک می گستراند.

مارمولک دم برگی کیپ ملویل (Saltuarius eximius)

این مارمولک در استرالیا کشف شده و به واسطه شیوه استتار، بدن بلند و باریک و چشمانی بزرگ متمایز است. این مارمولک حدود 20 سانتیمتری در زیستگاه های صخره ای و درختان جنگل های بارانی زندگی می نماید.

مگس تینکربل (Tinkerbella nana)

این گونه در حقیقت یک مگس نیست. خانواده Fairyfly که نام خود را از بال های ریشه دارشان گرفته اند در واقع خانواده ای از زنبورهای پارازیتویید است. طول مگس تینکربل تنها 250 میکرومتر و در جنگل های کاستاریکا زندگی می نماید. طول عمر این گونه بیشتر از چند روز نیست.

حلزون خاکی گنبددار (Zospeum tholussum)

این حلزون بسیار کوچک در اعماق غارهای لوکینا جاما-تروجاما کرواسی در فاصله حدود 900 متری از سطح زمین و در تاریکی کامل زندگی می نماید. طول آنها تنها دو میلیمتر است. پژوهشگران معتقدند این حیوانات ریز اندام که بسیار کند روی زمین حرکت می نمایند به وسیله جریان آب و یا حیوانات دیگر سفرهای طولانی تر خود را انجام می دهند.

زیست نیوز

منبع: دالاهو
انتشار: 2 دی 1401 بروزرسانی: 2 دی 1401 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 8182

به "10 گونه برتر کشف شده در سال 2013" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 گونه برتر کشف شده در سال 2013"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید