آیا کار ترامپ تمام است؟
به گزارش پرسینا بلاگ، خبرنگاران- تراکم بحران ها در داخل آمریکا، آینده ریاست جمهوری دونالد ترامپ را در هاله ای از ابهام قرار داده است. بعضی ناظران از آغاز سرنگونی ترامپ سخن می گویند. با این حال، شکست ترامپ در انتخابات سوم نوامبر هنوز قطعی نیست.
به گزارش خبرنگاران، دولت دونالد ترامپ در یک دوره نسبتا کوتاه با بحران های چندوجهی و متعددی روبرو شد که انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا را تحت الشعاع قرار خواهند داد. دردسر های ترامپ با کرونا شروع شد. تا قبل از شیوع این بیماری، اوضاع آرام بود. اما در پی شیوع ویروس جدید کرونا (کووید-19) در آمریکا، اقتصاد این کشور ضربه سهمگینی خورد و مهمترین امتیاز انتخاباتی ترامپ - رونق اقتصادی- ظرف چند ماه بر باد رفت. ناآرامی ها و اعتراضات نژادی، جدیدترین بحرانی بود که ترامپ با آن روبرو شد و سعی کرد از آن استفاده انتخاباتی کند، اما توفیق چندانی به دست نیاورد.
بعضی تحلیلگران و ناظران با استناد به این بحران ها، می گویند ترامپ در انتخابات آینده پیروز نخواهد شد. به عنوان نمونه، مجله آتلانتیک، اخیرا طی یادداشتی به قلم فرانکلین فویر، گفت که سرنگونی رژیم ترامپ شروع شده است. آتلانتیک، ترامپ را یک رئیس جمهور اقتدارگرا دانست که به سرنوشت دیکتاتور هایی مانند زین العابدین بن علی، دیکتاتور سابق تونس، دچار خواهد شد. از دیدگاه این مجله، ناآرامی های نژادی فعلی در آمریکا، شباهت کمتری با هرج و مرج سال 1968 دارد. بلکه بیشتر شبیه جنبش های مسالمت آمیزی است که حمایت طیف وسیعی از مردم را در کشور هایی نظیر صربستان، اوکراین و تونس جلب و دیکتاتور هایی مانند اسلوبودان میلوشویچ (رئیس جمهور سابق صربستان)، ویکتور یانوکوویچ (رئیس جمهور سابق اوکراین) و بن علی را سرنگون کردند. البته به گفته آتلانتیک، ترامپ برخلاف این دیکتاتورها، عزل نخواهد شد بلکه به وسیله انتخابات برکنار خواهد شد.
بعضی دیگر بر این باور هستند که ریاست جمهور ترامپ هم اکنون به سرانجام رسیده و او دیگر رئیس جمهور آمریکا نیست. رابرت ریچ، وزیر سابق کار آمریکا، طی یادداشتی در روزنامه گاردین این دیدگاه را مطرح نموده و گفته ترامپ به هیچکدام از بحران های فعلی آمریکا پاسخ سازنده ای نداده است. ریچ نوشت: او، حکومت نمی نماید. او گلف بازی می نماید، تلویزیون تماشا می نماید و توئیت می نماید.
فاصله بین ترامپ و بایدن در نظرسنجی ها در حال افزایش است.
چند نکته درباره نظرسنجی ها
نظرسنجی های اخیر، به این دیدگاه ها دامن زده است. یک نظرسنجی جامع اخیر که نتایج آن توسط شبکه سی ان ان منتشر شد، کاهش محبوبیت ترامپ در مقابل بایدن را نشان داد. این نظرسنجی که متشکل از پنج نظرسنجی تلفنی ملی است، دیدگاه رأی دهندگان ثبت شده را تعیین کرد. طبق نظرسنجی سی ان ان، 51 درصد رأی دهندگان ثبت شده در سراسر آمریکا از جو بایدن و 41 درصد از ترامپ حمایت می نمایند.
کاهش محبوبیت ترامپ از ماه آوریل به بعد شدت گرفت. در این ماه، یک نظرسنجی سی ان ان نشان داد که 48 درصد رأی دهندگان از بایدن و 43 درصد از ترامپ حمایت می نمایند.
اما آیا این ها به معنی سرانجام ترامپ است؟ پاسخ به این پرسش بسیار سخت است. چرا که هنوز تا انتخابات سوم نوامبر چند ماه باقی مانده و ممکن است در این چند ماه تغییراتی رخ دهد. مثلا اگر بیماری کرونا متوقف گردد و اقتصاد آمریکا مجددا بهبود پیدا کند، این امر می تواند بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد.
بیشتر بخوانید:
پاشنه آشیل ترامپ
شروع سرانجام دونالد ترامپ
اما در رابطه با نظرسنجی های اخیر درباره ترامپ، حداقل دو نکته قابل طرح است. اول اینکه، در انتخابات ریاست جمهوری 2016، تا روز های آخر، هیلاری کلینتون نسبت به ترامپ در نظرسنجی ها جلوتر بود. ولی در نهایت به رغم پیروزی در آرای عمومی، در رأی الکترال کالج از ترامپ مغلوب شد. دوم اینکه، محبوبیت ترامپ شاهد سقوط بی سابقه ای نبوده است. به عبارت دیگر، محبوبیت ترامپ کمتر شده، اما این امر با در نظر دریافت میزان محبوبیت او در نظرسنجی های چند ماه گذشته طبیعی به نظر می رسد، خصوصا که ترامپ در ماه های اخیر با بحران های متعددی روبرو بوده است. طبق آمار وبگاه فایو ثرتی ایت محبویت ترامپ در یک سال گذشته بین 41 تا 45 درصد در نوسان بوده است. آخرین باری که محبوبیت ترامپ به زیر 40 درصد سقوط کرد، تقریبا یک سال و نیم پیش بود.
در واقع طرفداران اصلی ترامپ، هنوز هم به رغم همه بحران ها از او حمایت می نمایند. ظاهرا عده ای از مستقل ها نسبت به ترامپ بدبین شده و به بایدن روی آورده اند. شاید بتوان گفت شکاف فعلی میان ترامپ و بایدن، بیشتر ناشی از افزایش چشمگیر محبوبیت بایدن است تا کاهش شدید محبوبیت ترامپ. به اعتقاد بعضی ناظران، محبوبیت بایدن، که تا همین چند ماه پیش نزدیک بود از انتخابات درون حزبی حذف گردد، مدیون اشتباهات ترامپ است و نه اقدامات بایدن. نامزد دمکرات ها در طول بیماری کرونا، خانه نشین بود و فعالیت های انتخاباتی خود را در فضای مجازی ادامه داد. این در حالی است که ترامپ این فرصت را داشت که در فعالیت های عمومی شرکت کند و حتی به سفر انتخاباتی برود.
به گفته بعضی تحلیلگران، بایدن 77 سال سن دارد و اگر پیروز گردد، مسن ترین رئیس جمهور آمریکا خواهد بود. او در حال حاضر، بر تفاوت خود با ترامپ تاکید می نماید، اما برای پیروز شدن احتیاج دارد که از تاکید بر تفاوت با ترامپ فراتر رود و مردم آمریکا را متقاعد کند که او آورنده تغییر خواهد بود.
منبع: فراروگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت