طرز تهیه حلوای هویج بسیار خوشمزه و خوشرنگ مجلسی
به گزارش پرسینا بلاگ، حلوای هویج یکی از خوشمزه ترین انواع حلواست که می توان به عنوان دسر در مهمانی ها از آن استفاده کرد. جالب است بدانید معمولا در بیشتر مناطق ایران حلوای هویج را به شیوه خاص آن منطقه تهیه می نمایند؛ مانند حلوا هویج با آرد برنج، حلوای هویج با شیره و دیگر مدل ها که مخصوص هر شهر از ایران است. در این بخش راحت ترین و مرسوم ترین روش تهیه این نوع حلوا را آورده ایم. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای هویج و خوشمزه را آموزش ببینید.
طرز تهیه حلوای هویج با دستوری آسان
مواد لازم برای تهیه حلوا | |
هویج | نیم کیلوگرم |
آرد | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
روغن | 3/4 پیمانه |
گلاب | 1/4 پیمانه |
زعفران دم شده | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر هل | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه حلوای هویج خوشمزه
1. برای آغاز باید اول هویج ها تازه و آبدار را تمیز نموده و آن ها را بپزید. (آب پز یا بخار پز کنید)
2. می توانید یا به صورت درشت آن ها را بپزید و یا اول آن ها را ریز نموده و سپس بپزید.
3. سپس هویج های پخته شده را خوب پوره کنید. می توانید برای این کار از غذاساز یا دستگاه آسیاب یا گوشتکوب بهره ببرید تا هویج ها کاملا یه دست له و پوره شوند.
4. حالا باید آرد گندم یا آرد شیرینی را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
5. آرد را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی گرفته گردد. (این کار حدود 10 دقیقه طول می کشد.)
توجه داشته باشید که در صورت استفاده از آرد برنج، تغییر رنگ آرد برنج بسیار کم است و مثل آرد گندم تیره نمی گردد، پس باید مراقب باشید نسوزد.
6. سپس روغن یا کره و زعفران دم نموده را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
7. حدود 5 تا 8 دقیقه زمان احتیاج است تا آرد با مواد به خوبی سرخ شوند.
8. آب و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر در آب حل گردد.
می توانید برای این کار از شکر قهوه ای بهره ببرید. در این صورت رنگ حلوا تیره تر می گردد. همچنین در حلوای هویج شیر را می توانید به جای آب جایگزین کنید.
9. بعد از اینکه شکر حل شد، باید پوره هویج را به این شربت اضافه نموده و به خوبی مخلوط کنید.
10. در ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا هویج ها در شربت نرم شوند.
توجه داشته باشید که مراحل بالا را یعنی تفت دادت آرد و درست کردن شربت را باید همزمان انجام دهید و نگذارید هیچ یک از مواد سرد گردد.
11. حالا شربت و هویج را به آرد اضافه کنید.
12. بعد از حدود 5 دقیقه گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید. می توانید به جای مرحله 6 در این مرحله زعفران را اضافه کنید.
در هنگام اضافه کردن مواد باید حلوا را سریع و مداوم هم بزنید تا حلوا خودش را جمع کند.
13. سپس پودر هل و پودر دارچین را اضافه کنید و حلوا را به خوبی هم بزنید.
14. بعد از اضافه کردن تمام مواد، ابتدا به خوبی هم بزنید و سپس حرارت را کم نموده و 5 دقیقه صبر کنید.
15. حلوای هویج شما آماده است و می توانید در ظرف دلخواه بریزید و تزیین کنید. البته بهتر است تزیینات را بعد از خنک شدن انجام دهید.
16. برای تزیین حلوا می توانید از خلال پسته، گردوی خرد شده و گلبرگ گل محمدی بهره ببرید.
همچنین برای زیباتر و مجلسی شدن حلوا می توانید آن را پهن نموده و از قالب بهره ببرید. یا از قیف و ماسوره بهره ببرید.
حرف آخر
امیدواریم از مطلب طرز تهیه حلوای هویج لذت برده باشید و بتوانید به راحتی در خانه آن را درست کنید. حلوا یک شیرینی خوشمزه و سنتی است که می توان در مجالس و مناسبت های مذهبی مختلف آن را سرو کرد. توجه داشته باشید هر چه نسبت هویج به آرد بیشتر باشد حلوای هویج خوشمزه تری خواهید داشت.
به شما پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال دستورات دیگری از حلوا هستید مطلب طرز تهیه حلوا زعفرانی خوشرنگ و خوش طعم با تمام نکات را نیز در انگیزه بخوانید.
منبع: مجله انگیزه