عوارض رژیم های بسیار کم کربوهیدرات

به گزارش پرسینا بلاگ، خبرنگاران - ترجمه از هدی بانکی: رژیم های کم کربوهیدرات این روز ها شهرت زیادی پیدا نموده اند و هر روز تعداد بیشتری از افراد به این امید که هر چه سریع تر وزن کم نمایند و لاغر شوند آن ها را در پیش می گیرند. جوان های زیادی که سراغ رژیم های مُد روز می روند تحت تاثیر رسانه های اجتماعی و سلبریتی ها، دچار اختلالات خوردن و سایر عوارض سلامتی می شوند که نسبت به آن ها آگاهی ندارند. هر چند خوردن غذا های پُر از کربوهیدرات های تصفیه شده و ناسالم درست نیست و باید از آن ها پرهیز کرد، کربوهیدرات ها از ملزومات یک رژیم غذایی سالم اند و نباید آن ها را کاملا حذف کرد.

عوارض رژیم های بسیار کم کربوهیدرات

کربوهیدرات های موجود در میوه های پُرفیبر و غلات کامل به شما یاری می نمایند وزن کم کنید، زیرا احساس سیری ایجاد می نمایند و سطح انرژی تان را برای تمرین و ورزش حفظ می نمایند و فشار خون و قند خون را کنترل می نمایند. رژیم های غذایی که بسیار کم کربوهیدرات اند و فقط روی پروتئین ها و چربی ها تمرکز می نمایند، مانند رژیم های معروف کربوهیدرات می توانند عوارض جانبی بلند مدتی بر سلامتی فرد به جا بگذارند؛ بنابراین اگر شما نیز پیرو رژیم کم کربوهیدرات هستید یا قصد دارید این کار را بکنید در این مطلب به شما می گوییم عوارض مضر اینگونه رژیم ها چیست.

خستگی و بیحالی

کربوهیدرات ها منبع اصلی سوخت رسانی بدن هستند. بدن، کربوهیدرات ها را می سوزاند تا انرژی فراوری کند و اگر شما تحت یک رژیم بسیار کم کربوهیدرات باشید، بدن تان را در حالت کمبود انرژی قرار می دهید و ممکن است احساس بیحالی و کسالت و خستگی، سر درد، ضعف و ... کنید. مدام احساس سبُکی در سر داشتن علامت این است که دریافت کربوهیدرات شما به میزان خطرناکی پایین است.

یبوست

کربوهیدرات های سالم به صورت فیبر، برای سلامت گوارش بسیار مهم اند. زیرا فیبر که آهسته تر از سایر مواد مغذی هضم می گردد، به عنوان غذایی برای باکتری های سالم در روده ها عمل نموده و در صورت عدم حضورشان در روده، این تعادل بهم می ریزد. یبوست یکی از ناخوشایندترین عوارض جانبی رژیم های بسیار کم کربوهیدرات می باشد. وضعیت اجابت مزاج شما به دلیل کمبود فیبر های محلول و نامحلول در رژیم غذایی تان مختل می گردد. بعضی دیگر از عوارض جانبی اینگونه رژیم ها شامل نفخ و اسهال می گردد.

گرسنگی های مکرر

رژیم های کم کربوهیدرات، دفعات گرسنگی تان را بیشتر می نمایند، زیرا کربوهیدرات ها، سیر نماینده ترین ماده مغذی در وعده های غذایی هستند و از آنجایی که آهسته تر از سایر مواد مغذی گوارش می شوند قند خون را یکنواخت نگه می دارند. این هم یکی دیگر از دلایل اینکه رژیم های کم کربوهیدرات چندان قابل پیگیری نیستند، زیرا احتمال خارج از حد مجاز خوردن افراد زیاد است.

نوسانات خلقی

مغزی که گرسنه است تحریک پذیر می گردد. افرادی که تحت رژیم کم کربوهیدرات هستند به گفته خودشان مکررا نوسانات خلقی دارند و حتی دچار اضطراب می شوند. دلیل این اتفاق، کمبود گلوکز در بدن است. کاهش انگیزه و روحیات افسرده نیز از دیگر عوارض جانبی رژیم های کم کربوهیدرات می باشد.

افزایش احتمال دیابت

رژیم های بسیار کم کربوهیدرات می توانند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش بدهند و این نتیجه ای است که از چندین پژوهش گرفته شده. زیرا رژیم های کم کربوهیدرات معمولا شامل چربی های زیادی می شوند که می تواند واکنش بدن نسبت به انسولین را ضعیف کندو انسولین هورمونی است که قند خون را کنترل می نماید.

هم مصرف زیاد کربوهیدرات و هم مصرف بسیار کم آن می تواند برای سلامتی تان بد باشد. رمز حفظ وزن سالم و ذهن سالم، پیدا کردن حد تعادلی است که احتیاج های بدن را تامین کند و در عین حال زیاده روی نداشته باشد. در ضمن انتخاب کربوهیدرات های باکیفیت به جای کربوهیدرات های فرآوری شده و چرب برای سالم بودن بسیار مهم است. اگر می خواهید بدانید مصرف کربوهیدرات تان کافی است یا نه با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

منبع: ndtv

پریها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

آریا بلاگ: آریا بلاگ، آخرین اخبار و رویدادهای ایران و جهان

منبع: برترین ها
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 648

به "عوارض رژیم های بسیار کم کربوهیدرات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض رژیم های بسیار کم کربوهیدرات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید