14 نکته تغذیه ای مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

به گزارش پرسینا بلاگ، تهران (پانا) - تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر نظیر کووید19، سل و ... دارد. با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی که همه نیازهای تغذیه ای فرد را تامین کند، می توان از شدت بیماری ها و عوارض ناشی از آنها در دوران نقاهت بیماری جلوگیری کرد.

14 نکته تغذیه ای مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر، 14 توصیه تغذیه ای برای دوران نقاهت کووید19 است که با رعایت آنها می توان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:

- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ. مایعات باید به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده گردد.

- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و ... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...

- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی های لازم

- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A(که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی می گردد) مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و ...

- استفاده از منابع غذایی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه ها و سبزی ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شوند).

- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشاکبار حداقل دو وعده در روز

- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار در وعده های غذایی روزانه

- استفاده از روغن های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد احتیاج روزانه و تامین بعضی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

- استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن

- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن

- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

- افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) تولید و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

- مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد احتیاج

آژانس مسافرتی: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 7198

به "14 نکته تغذیه ای مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 نکته تغذیه ای مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید