3 میلیون ایرانی تا نخستین روز سال 99 سفر کردند، مسافران نوروزی کوشش ها برای مقابله با کرونا را خنثی می نمایند، معامله پلاک خودرو برای ورود به استان های درگیر کرونا در نوروز 99
به گزارش پرسینا بلاگ، خبرنگاران: سه روز از نوروز 99 گذشته است. سفرهای نوروزی با هشدارهای مکرر از ابتدای شیوع کرونا در ایران کنسل شده و به گفته وزیر راه و شهرسازی 200 هزار بلیت پرواز و 300 هزار بلیت قطار نیز مسترد شد. صدها هزار بسته سفر خریداری شده از آژانس های گردشگری نیز به گفته فعالان این صنعت ابطال شده است تا سفر، عامل انتقال و جابه جایی بیشتر کرونا در کشور نشود.
در چنین شرایطی بعضی شهروندان ایرانی با نادیده دریافت تمامی هشدارهای سفر ترجیح داده اند با خودرو شخصی به دل جاده های کرونایی ایران بزنند و نه تنها خود و خانواده هایشان را که شهروندان دیگر شهرهای کشور را نیز در خطر قرار دهند و ریسک ابتلا به بیماری کرونا را در جهتهای مختلف کشور بالا ببرند.
جمعیت هلال احمر کشور خبر داده است که در فاصله 27 اسفندماه سال 98 تا اول فرودین ماه سال 99 حدود 970 هزار خودرو با جمعیت بالغ بر 3 میلیون نفر از 13 استان درگیر با ویروس کرونا خارج شده به سفر رفته اند که حدود 2400 تن از آن ها در پایش های جاده ای دارای علائم بیماری کرونا همچون تب بودند.
فرمانده پلیس راه کشور نیز گزارش نموده است که تنها در 28 اسفندماه سال 98 یک میلیون و 112 هزار تردد در جاده های کشور ثبت شده است. اما علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی می گوید که از 25 اسفندماه تا ابتدای فروردین ماه سفر در ایران با کاهش 51 درصدی روبرو شده و حتی در روز نخست فروردین ماه نیز سفرهای نوروزی با کاهش 61 درصدی نسبت به سال قبل روبرو شده است.
معامله کثیف پلاک خودرو در سفرهای نوروزی
خودسری و سهل انگاری بعضی شهروندان در اقدام به سفر درست در شرایطی که تمامی خدمات جهانگردی در کشور لغو شده است و تمامی مراکز فرهنگ و تاریخی کشور نیز به دلیل شیب بالای ابتلا به کرونا تعطیل شده اند، بیانگر فقدان مسئولیت اجتماعی در میان طیفی از جامعه ایرانی است که هشدارها را نادیده گرفته و اقدام به سفر نموده اند.
در روزهایی که بعضی مردم در استان های شمالی ورودی شهرهای شمال کشور را سد کردند تا مانع از ورود جهانگردان به استان های پرخط شمال کشور شوند و پس از آن نیز با تمهیدات استانی تنها به خودروهای دارای پلاک بومی اجازه ورود به استان ها و شهرهای شمالی داده شد، جسته گریخته خبرهایی از معامله پلاک خودرو توسط بعضی سودجویان در شهرهای شمالی کشور منتشر شد.
بعضی شهروندان ساکن گیلان به خبرنگاران خبر دادند که بعضی افراد سودجو در قبال دریافت 200 تا 400 هزار تومان پیشنهاد تعویض پلاک های غیربومی با پلاک بومی را برای دور زدن قوانین مقابله با کرونا به مسافرانی که هشدار سفر در نوروز را نادیده گرفته اند، برای ورود به این استان می دهند.
همین دیروز نیز مقامات استانی در فارس گفتند که تغییر دادن پلاک خودرو به عنوان اجازه ورود به این استان یک جرم عظیم است که با مجازات های سنگین روبرو می گردد.
همین اعلام معین می نماید که در استان فارس نیز معامله پلاک خودرو از سوی مسافران بی مسئولیت که در شرایط کرونایی کشور ترجیح داده اند سفر نمایند و ریسک انتقال و ابتلا به کرونا را به جان بخرند با افراد سودجو جریان دارد.
طی روزهای گذشته که ایران به تسخیر ویروس کرونا درآمده است تمامی کادر پزشکی و درمانی کشور با التماس از مردم خواسته اند که در خانه بمانند و سفرهای خود را کنسل نمایند. سفر عامل اصلی انتقال و جابه جایی بیماری کرونا در کشور است و بارها وزیر بهداشت و رییس جمهوری و حتی بعضی مردم عادی در شبکه های مجازی توصیه نموده اند که به جای سفرهای نوروزی در شرایط قرمز سلامت ایران، در خانه بمانند و با این اقدام قله ابتلا به کرونا در کشور را کاهش دهند.
سیاست سختگیرانه
دولت هنوز سفر را بطور کامل ممنوع اعلام ننموده و اجازه ورود جدی نیروهای مسلح برای بستن مرزهای ورودی و خروجی استان ها با هدف کاستن از سفرها نداده است. با این حال بعضی سیاست های محدود نماینده سفر در بعضی نقاط جاده ای کشور به اجرا گذاشته شده است تا سفر در نوروز را بصورت جدی از سوی شهروندان بی توجه به هشدارها کاهش دهد.
نمونه این تمهیدات در پایش و کنترل مسافران ورودی و خروجی شهرها و استان های کشور قابل مشاهده است که حتی به شناسایی بیماران مبتلا به کرونا یا دارای علایم ابتلا به کرونا هستند یاری می نماید. نمونه دیگر از سیاست های محدود نماینده سفر نیز بازگرداندن مسافران از دروازه ورودی به بعضی شهرها و استان های کشور به شهر و استان مبداء است. در همین رابطه در استان خوزستان که طی سه سال گذشته در میان 5 استان برتر جهانگردی نوروزی قرار داشت اعلام شده است که مسافران و جهانگردان در شرایط کرونایی کشور حق ورود به خوزستان ندارند. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان دیروز در مقابل دوربین تلویزیون از مسافران نوروزی خواست که خوزستان را از فهرست سفر حذف نمایند. او گفت: از هموطنان تقاضا می گردد که از سفر به خوزستان پرهیز نمایند چون از همان بدو ورود به شهرهای خود بازگردانده می شوند و اجازه ورود مسافر و جهانگرد به خوزستان داده نمی گردد.
نوروز 99 و آمار سفر در دو سال گذشته
نگاهی به آمار سفرهای نوروزی سال های 97 و 98 معین می نماید که سفرهای نوروزی درایران در سال 99 که بیماری کرونا به جان ایران افتاده است با کاهش چشمگیر روبرو شده است و البته نباید آمار جمعیت هلال احمر را که از سفر 3 میلیون ایرانی از استان های درگیر کرونا خبر داده است از نظر دور داشت.
پایه آماری سفرهای نوروزی در کشور، از روز 27 اسفندماه محاسبه می گردد و اکنون وزیر میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی گفته است که سفرهای نوروزی ایرانی ها از 25 اسفندماه سال 98 تا اول فرودین ماه سال 99 به میزان 51 درصد کاهش یافته است.
علی اصغر مونسان همچنین اعلام نموده است که سفرهای نوروزی ایرانی ها در نخستین روز از فروردین ماه نیز با 69 درصد کاهش نسبت به سال های قبل روبرو بوده است.
حتی اگر این آمار صحیح باشد، اما در نگاه بدبینانه به اعداد می توان نتیجه گرفت که هنوز 31 درصد مسافران نوروزی در نخستین روز از فروردین ماه سال 99 که کشور همچنان در نبرد با کرونا است، به جاده های ایران زده اند و ریسک ابتلا به کرونا در کشور را بالا برده اند.
آنالیز خبرنگاران از آمار سفرهای نوروزی در سال 97 نشان می دهد که اگرچه در نوروز 97 تمامی 60 کانتر پروازی فرودگاه امام خمینی (ره) تهران عملیاتی بودند و براساس آماری که علی رستمی مدیرعامل فرودگاه بین المللی امام خمینی ارایه کرد، پروازهای ورودی و خروجی این فرودگاه در نوروز 97 به میزان 14 درصد افزایش یافت.
در فرودگاه مهرآباد تهران نیز پروازهای نوروز 97 شامل 470 پرواز داخلی شد. تعداد پروازهای داخلی در نوروز 97 البته نسبت به سال 96 که تعداد پروازهای نوروزی به 490 پرواز رسیده بود، با اجرایی شدن سیاست آزادسازی نرخ بلیت پرواز با کاهش روبرو بود.
آنالیز خبرنگاران از آمار سفرهای نوروزی سال 97 معین می نماید که از 27 اسفندماه سال 96 تا سوم فروردین ماه سال 97، تعداد 17 میلیون و 327 هزار و 855 اقامت در کشور ثبت شد. 19 میلیون و 453 هزار و 153 بازدید نیز از اماکن تاریخی و فرهنگی ثبت شد. تا 4 فروردین ماه سال 97 نیز تعداد 3 میلیون و 100 هزار سفر جاده ای در کشور ثبت شده بود. مازندران، گیلان و خراسان رضوی نیز در این مدت در صدر جدول سفرهای نوروزی ایران قرار داشتند.
رییس وقت سازمان میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی کشور که حالا وزیر میراث فرهنگی شده است، البته آمار کلی سفرهای نوروزی سال 97 را اینگونه گفت: از 27 اسفندماه سال 96 تا 17 فروردین ماه سال 97 تعداد 74 میلیون اقامت در کشور ثبت و 132 میلیون بازدید از اماکن جهانگردی کشور انجام شد. به گفته او، مازندران، گیلان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، خوزستان و فارس به ترتیب صدرنشین سفرهای نوروزی سال 97 شدند.
خبرنگاران البته سری نیز به آمار سفرهای نوروزی سال 98 زده است تا معین گردد شرایط سفرهای نوروزی در کشور با توجه به سیلاب بهاری سال 98 که به کنسل شدن بسیاری از سفرهای نوروزی در هفته نخست نوروز انجامید چگونه بود؟ براساس آمارهای ستاد سفر، از 27 اسفندماه سال 97 تا 15 فروردین ماه سال 98، تعداد 74 میلیون و 300 نفر شب اقامت در کشور ثبت شد و 18 میلیون ایرانی به سفر نوروزی رفتند.
مسافران نوروزی کوشش ها برای مقابله با کرونا را قربانی می نمایند
بدین ترتیب اگر آمار ارایه شده از سوی جمعیت هلال احمر ایران را به عنوان نخستین آمار رسمی از سفرهای نوروزی در ایران مبتلا به کرونا در سال 99 بدانیم می توان گفت کاهش سفرهای نوروزی از 27 اسفندماه سال 98 تا نخستین روز از سال 99 با هشیاری جمع زیادی از هموطنان ایرانی محقق شده و گام مهمی در جهت مقابله با ویروس کرونا در کشور با مشارکت جمعی ایرانی ها برداشته شده است. با این حال همان 3 میلیون جمعیت مسافر در جاده های نوروزی ویروس زده ایران که 2400 تن از آن ها در پایش های جاده ای دارای علائم ابتلا به کرونا بودند می توانند مهمترین در نقش ناقلان جدی کرونا به دیگر هموطنان ایفای نقش نمایند جهت مقابله با ابتلا به کرونا را سخت تر نمایند و کوشش ها برای مقابله با کرونا را قربانی تصمیم خود برای سفر نوروزی در جاده های کشور نمایند.
منبع: صدای میراثگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت