طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل
به گزارش پرسینا بلاگ، سس انبه مخصوص فلافل، نوعی سس پرطرفدار و پرخاصیت بوده که ادویه و چاشنی های خوش عطر، طعمی بی نظیر به آن داده است.
به گزارش ، انبه میوه ای خوشمزه، بسیار مقوی و دارای خواص بی نظیری است که در تهیه سالاد، یخمک، بستنی، میلک شیک، آب میوه، انواع مربا، ترشی انبه و سس انبه کاربرد دارد. سس انبه یکی از سس های پرطرفدار است که با ساندویچ های گرمی مانند فلافل خوشمزه، همبرگر و سوسیس؛ همچنین پیتزا مخلوط، اسنک و... استفاده می شود. این سس خوشمزه را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد و به عنوان یک طعم دهنده و چاشنی عالی همراه با ساندویچ فلافل مورد استفاده قرار داد. در تهیه سس انبه می توان از پودر انبه یا میوه انبه استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل به دو روش، با میوه انبه و با پودر انبه آشنا سازیم. قسمت مورد نظر خود را در این مقاله از لینک های زیر انتخاب کنید:
1. طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه
انبه 2 عدد
نمک 1 قاشق مرباخوری
روغن زیتون 1/4 فنجان
دانه خردل و پودر شنبلیله از هر کدام 1 قاشق چایخوری
دانه زیره سبز 2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1/2 قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا عسل 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده 1/2 فنجان
با چاقو در وسط انبه شیاری ایجاد کنید.
سمت چپ و راست انبه را در دو دست خود گرفته و در دو جهت مخالف بچرخانید تا یک طرف انبه از هسته جدا شود.
سپس هسته را با دست راست و سمت دیگر انبه را با دست چپ بگیرید و در دو جهت مخالف بچرخانید تا هسته نیمه دیگر انبه نیز جدا شود.
با یک قاشق گوشت انبه را از پوست آن جدا کرده و با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کنید.
قطعات انبه را نمک اندود کرده و سپس درون یک شیشه دردار بریزید.
درب شیشه را بسته و آن را به مدت 5 روز زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه آب بیندازد.
پس از این مدت، انبه را از آب آن جدا کنید.
آب انبه را کنار گذاشته و قطعات انبه را روی یک کاغذ پارچمنت بریزید و 4-3 ساعت فرصت دهید تا کمی خشک شوند.
روغن را در یک تابه کوچک گرم کرده، دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا زمانی که صدای ترق تروق آن شنیده شود.
پس از 3-2 دقیقه تفت دادن که بوی ادیه ها بلند شد، پودر سیر و شکر قهوه ای را اضافه کرده و 3-2 دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید؛ سپس آب، انبه، آب انبه و آبلیمو را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
حرارت را خاموش کرده و پس از اینکه مواد خنک شدند آن ها را در غذاساز ریخته و میکس کنید تا یک سس صاف و روان به دست آید.
سس را بچشید و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
این سس را در ظرف شیشه ای دردار، بیش از یک هفته می توان در یخچال نگهداری کرد.
مواد لازم
سرکه سفید 2/3 پیمانه
پودر انبه 1 قاشق سوپخوری
آب 1/2 پیمانه
نمک کمی
فلفل قرمز 1/4 قاشق چایخوری
پودر انبه را از عطاری خریداری کنید، پودر انبه تهیه شده از عطاری ها دارای ادویه عربی مخصوص است و نیازی به افزودن ادویه خاصی ندارد.
سرکه سفید و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و سپس پودر انبه را کم کم به آن اضافه کرده و با قاشق خوب هم بزنید تا پودر انبه کاملا حل شود.
سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و بلافاصله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آمده و غلیظ شود.
پس از حدود 10 دقیقه، زمانی که غلظت سس مانند ماست رقیق شد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
سس را پس از خنک شدن در ظرف شیشه ای دردار در یخچال نگهداری کنید.
این سس را می توانید به مدت 2-1 ماه در یخچال نگهدارید.
قبل از اینکه مواد را روی حرارت قرار دهید مطمئن شوید که پودر انبه کاملا در آب و سرکه حل شده، در غیر اینصورت پس از حرارت دیدن پودر انبه گلوله می شود.
پس از حل کردن پودر انبه در آب و سرکه بلافاصله آن را روی حرارت قرار دهید، چون اگر فاصله ایجاد شود پودر انبه ته نشین شده و قبل از قرار دادن روی حرارت باید دوباره آن را هم بزنید.
سس انبه پس از سرد شدن غلیظ تر می شود، بنابراین وقتی کمی غلیظ شد باید از روی حرارت برداشته شود.
منبع: ستاره
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت