طرز تهیه ته چین مرغ و قارچ خوشمزه قالبی
به گزارش پرسینا بلاگ، ته چین یکی از پلوهای خوشمزه ای است که معمولا در میهمانی ها و جشن ها طبخ می گردد؛ ولی تهیه آن به مقدار مصرف یک وعده غذای خانواده مشکل نیست و به راحتی می توانید این کار را در منزل انجام دهید. در این مطلب با طرز تهیه ته چین مرغ و قارچ آشنا خواهید شد.
با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
ته چین از دو بخش تشکیل شده: ته دیگ زعفرانی که مقداری گوشت در آن وجود دارد و برنج ساده که روی ته دیگ ریخته می گردد و به هنگام کشیدن زیر ته دیگ یا در کنار آن قرار می گیرد. البته قسمت برنج ساده قابل حذف است و غالبا قسمت ته دیگ، تحت عنوان ته چین شناخته می گردد. این غذای خوشمزه انواع مختلفی دارد و با انواع گوشت و سبزیجات تهیه می گردد؛ از جمله ته چین گوشت و بادمجان، ته چین گوشت مجلسی، ته چین مرغ تک نفره که طرز تهیه آن ها را قبلا به شما آموزش داده ایم. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ته چین مرغ و قارچ قالبی و نکات اصولی در تهیه آن آشنا سازیم.
این دستور برای 6 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد اولیه حدود 30 دقیقه و زمان پخت حدود 90 دقیقه می باشد. |
طرز تهیه ته چین مرغ و قارچ
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ و قارچ | |
برنج | 6 پیمانه |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
زعفران دم نموده | 6 قاشق غذاخوری |
سینه یا ران مرغ | 1 کیلوگرم |
پیاز | 1 عدد |
چهار سبزی (جعفری، کرفس، ترخون، مرزه) | 1 دسته کوچک |
هویج | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
روغن | 1/2 پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را پاک نموده، بشویید و به مدت 3-2 ساعت در 12 پیمانه آب و کمی نمک خیس کنید.
- 6 لیتر آب را در یک قابلمه جادار به جوش آورده و حدود 4-3 قاشق نمک به آن اضافه کنید.
- آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید.
- با کفگیر یکی دو دور برنج را آهسته بگردانید، طوری که برنج خرد نگردد و سپس کف برنج را بگیرید.
- پس از اینکه برنج 10-8 دقیقه جوشید، چند دانه برنج را میان انگشت شست و اشاره یا زیر دندان تست کنید، اگر مغز آن استخوانی نباشد باید آبکش گردد.
- برنج را از روی حرارت برداشته آبکش کنید و کمی آب سرد روی آن بدهید، برنج را بچشید اگر شور بود آب بیشتری روی آن بریزید تا نمک آن اندازه گردد.
- 3-4 قاشق روغن را در یک قابلمه داغ کنید و مرغ را در آن تفت دهید تا رویه آن طلایی گردد.
- یک پیمانه آب، کمی نمک و فلفل به مرغ اضافه نموده و روی حرارت زیاد به جوش آورید، سپس زردچوبه، پیاز و چهار سبزی را اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و 30 دقیقه فرصت دهید تا مرغ بپزد و 5-4 قاشق آب مرغ باقی بماند.
- قارچ را به صورت ورقه ای خرد نموده و با کمی روغن تفت دهید.
- تخم مرغ را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید.
- را با کمی آب مرغ و نمک مخلوط نموده و هم بزنید.
- مرغ را پس از پختن خرد کنید.
- ماست را با تخم مرغ مخلوط نموده و 3-2 قاشق محلول زعفران به آن اضافه کنید (مقدار زعفران باید به اندازه ای باشد که مخلوط را به رنگ زرد تندی درآورد).
- برنج آبکش شده را با مایه حاصل به آرامی مخلوط کنید به طوریکه برنج خرد نگردد.
- کف قالب مورد نظر را چرب نموده، نیمی از مخلوط برنج را در آن ریخته، روی برنج قارچ، و روی قارچ، مرغ را اضافه نموده، در لایه آخر مابقی مخلوط برنج را بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا برنج منسجم گردد و موقع کشیدن از هم نپاشد.
- قالب را به مدت 95-90 دقیقه در فر گرم شده روی درجه حرارت 200-180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا ته چین بپزد.
- هنگام کشیدن ته چین، ته قالب را چند دقیقه در آب سرد قرار دهید تا ته چین به راحتی جدا گردد، سپس قالب را روی ظرف سرو برگردانید و طبق سلیقه خود تزیین کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه ته چین مرغ و قارچ
- ظرف یا قالبی که برای پخت ته چین به کار می رود باید سطح وسیعی داشته باشد، چون مقدار ته دیگ به وسعت کف قالب بستگی دارد.
- برای تهیه ته چین قالبی بر روی اجاق گاز، یک ماهیتابه لبه بلند دردار کافی است. برای این منظور:
- پس از ریختن برنج و سایر مواد در ماهیتابه، در آن را بسته و ماهیتابه را با شعله پخش کن روی حرارت بالا قرار دهید.
- پس از 12-10 دقیقه شعله را کم نموده، نیم پیمانه آب روغن داغ روی ته چین بدهید و روی قابلمه دمی بگذارید.
- پس از حدود 95-90 دقیقه ته چین آماده است.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com